Още март започнаха тестове с неруски суров петрол и чух

...
Още март започнаха тестове с неруски суров петрол и чух
Коментари Харесай

Никола Стоянов за отпадането на дерогацията: Рафинерията е технически готова, но цените ще скочат

„ Още март започнаха проби с неруски недопечен нефт и чух от политици в Народното събрание, че механически към този момент имат опция. Остава по-сериозно казусът за логистиката, механически рафинерията е подготвена. Сега се изисква да поръчат в точния момент нефт, да обезпечат логистиката, в случай че знаят от по кое време не може да се употребява съветски “, сподели някогашният длъжностен стопански министър Никола Стоянов в „ Лице в лице “ по бТВ.

По думите му, когато има дерогация, дейна до края на идната година, няма смисъл в този момент рафинерията да прави цялостна пренастройка.

„ С отпадане на дерогацията в този момент може да чакаме съществено повишаване на горивата и даже дефицит първоначално, тъй като липсва нужната логистика. Не може всеки ден да променяш, това не е детска градина. Всеки би трябвало да знае разпоредбите и да се настрои към тях. Като се реши нещо, да се знае и да се работи по него “, добави Стоянов.

По думите му служебното държавно управление е изисквало от „ Лукойл “ да направи проект за прекосяването на неруски нефт.

Той разяснява и обвиняванията, че служебното държавно управление не се е възползвало от това, което дава дерогацията.

„ При започване на войната сортът „ Уралс “ стартира да върви надолу, само че в България горивата не престават внезапно нагоре и се отваря огромна дупка, която ние заварваме август – горива от 3,50 лева Ясно се вижда по какъв начин през двата служебни кабинета на Гълъб Донев горивата вървят надолу – от 3,50 до 2,30 лева през юни. За страдание, при кабинета Денков още веднъж потеглят нагоре и това демонстрира кой е опитал да направи оптималното за цените “, уточни Никола Стоянов.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР