Още когато стана ясно, че провеждащият се в продължение на

...
Още когато стана ясно, че провеждащият се в продължение на
Коментари Харесай

Няколко играчи вече пропищяха от организацията на World Open

Още когато стана ясно, че провеждащият се в продължение на десетилетие в средата на септември Шанхай Мастърс ще бъде сменен в календара от World Open, и то в негостоприемния град Юшан, някои снукър звезди се оплакаха обществено - най-много Рони О’Съливан, Джъд Тръмп и Марк Уилямс.

Впоследствие Ракетата въобще не пожела да взе участие в квалификациите, а Джъд Тръмп загуби безапелационно от Сам Крейги с 0:5 в мач, в който осъществя общо 37 точки с топ брейк от 9. Именно с Крейги обаче е обвързвана една от неразбориите във връзка с логистика и организация на World Open. Неговата щека не дойде на място незабавно, както и целият му багаж, а същото сполетя Райън Дей, Бен Ууластън, Джейми Джоунс, Майкъл Уайт и Матю Стивънс. Стивънс надлежно с щека чартърен загуби с 0:5 от Марк Уилямс в първи кръг, а Уайт бе спрян с 1:5 от Ma Бинг още в квалификациите (неговият дуел от пресявките бе плануван за залата в Юшан, където се организират и срещите от главната фаза).

Райън Дей завоюва с 5:1 против Гари Уилсън в първи кръг, с помощта на щеката, с която му е услужил Уилямс, който след това разкри в “Туитър”, че даже когато неговата лична щека е пристигнала, Дей е траял да играе с непознатата и се е справял с нея по-добре от самия Уилямс.
U brought his cue, he carried on using mine, and played better than me with it
— Mark Williams MBE (@markwil147) September 18, 2017 Председателят на Световната професионална билярд и снукър асоциация Джейсън Фъргюсън пък точно разкри в обществените мрежи, че той се е погрижил за доставянето на изгубения багаж на въпросните състезатели.

I may need to negotiate with the train guards this morning pic.twitter.com/lx7kOPOwbh
— jason ferguson (@jasonferguson5) September 18, 2017
Оливър Лайнс обаче също изрази възмущението си, че е в Китай от три дни и още няма информация по кое време ще дойде багажът му.

Only been in china for 3 days now and still no luggage has turned up! Got to be some sort of wind up! #smellingwell
— Oliver Lines (@oliverlines147) September 18, 2017
Крейги пък се оплака в “Тутиър”, че е пропътувал цели 30 часа до Юшан, а нито един фен не е пристигнал да гледа дуела му. “Ще има по-добра атмосфера в локалния клуб”, написа той.

Shame to travel nearly 30 hours and not have a single person watching the game.
Would have more atmosphere in the local club. #boring
— Sam Craigie (@samcraigie147) September 18, 2017
Сред играчите имаше недоволни и от самия график на шампионата, който е незабавно след Откритото състезание на Индия и това в допълнение затруднява пътуването. Шон Мърфи се бе “похвалил” в “Тутиър” преди седмици, че е пропътувал през 5 града от 4 страни за 28 часа, с цел да стигне от Гуанджоу (Шампионата на Китай) до Фюрт ( “Пол Хънтър Класик”). Шампионът от Индия Джон Хигинс пък съобщи, че няма време да чества 29-ата си ранкинг купа, тъй като незабавно би трябвало да хване полет за Китай и да се насочи към Юшан за World Open.

Captions please? pic.twitter.com/GoDNCL8AtG
— snookerbacker (@snookerbacker) September 18, 2017
Основното недоволство по този мотив е, че не би трябвало събитие с награден фонд от 700 хиляди паунда (най-големият отвън Англия дружно с Международния шампионат и Шампионата на Китай) да не може да предложи обикновени условия за участниците си.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР