Още, когато на 12 октомври 1882 г. е публикуван първия

...
Още, когато на 12 октомври 1882 г. е публикуван първия
Коментари Харесай

Георги Гергов: Да не забравяме, че управлението винаги е...

Още, когато на 12 октомври 1882 година е оповестен първия Закон за общините и градското ръководство излиза наяве, че построяването на българската страна е немислимо без уреждането и укрепването на локалното самоуправление. И до през днешния ден локалната власт е израз на демократичните правила, върху които се построява едно общество и на сигурността за бъдещия му разцвет. То е поръчител за спазването на конституционни права и правила и най-много за властта, която жителите - посредством него, упражняват. Това съобщи регионалният водач на Българска социалистическа партия Георги Гергов във връзка Деня на българската община.

" В годините все по-голям става въпросът за това, до каква степен са обезпечени правата и опциите на общините. Все по-належащо е и преосмислянето на основите на децентрализацията на локалното самоуправление и неговите органи. Защото децентрализацията, с изключение на прекачване на отговорности е и предоставяне на повече пълномощия. Връзките и връзките на локалната с централната власт не би трябвало да се управляват от партийни пристрастия, а да бъдат израз на ясно осъзнато взаимоотношение в името на хората.

Кметовете и общинските съветници са тези, които посредством нови и ефикасни управнически подходи би трябвало да доведат до възстановяване предлагането на услуги за жителите. Цел в ръководството би трябвало да е стимулирането и подпомагането на гражданското присъединяване в локалното самоуправление, привличането на нови вложители, подобряването на обществената и техническа инфраструктура, възстановяване на обществения статус на жителите на общината. Защото не би трябвало да забравяме, че ръководството постоянно е в името на хората.Честит празник! ", добави Гергов.
тагове Георги Гергов Ден на българската община
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР