Още имало шанс за съставяне на правителство За близо трите

...
Още имало шанс за съставяне на правителство За близо трите
Коментари Харесай

Крайнодесните в Италия трупат подкрепа

Още имало късмет за сформиране на държавно управление

За близо трите месеца от изборите в Италия, през които опитите за сформиране на държавно управление непрекъснато се провалят, крайнодесните натрупат поддръжка. Това демонстрира последното изследване на IPSOS, оповестено, съобщи Ройтерс.
“Лига ”, която подлага на критика строгите фискални правила в еврозоната, които “заробвали ” италианците, към този момент се употребява с доверието на 25% от гласоподавателите, като на вота на 4 март партията получи гласовете на 17%.

Другата антисистемна партия – “Пет звезди ”, резервира поддръжката си от вота от близо 33%.

Последното предложение за държавно управление бе точно за коалиция сред “Лига ” и “Пет звезди ”, отпред с професора по право Джузепе Конте. Но то бе отхвърлено от президента Серджо Матарела поради номинирания за стопански министър – евроскептикът Паоло Савона.

Матарела връчи мандат за сформиране на служебно държавно управление на Карло Котарели, който обаче няма поддръжката на парламентарно болшинство.

Котарели заяви, че са се появили “нови благоприятни условия ” за сформиране на държавно управление, само че не даде детайлности.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР