Още идната сряда правителството ще приеме решение за изграждане на

...
Още идната сряда правителството ще приеме решение за изграждане на
Коментари Харесай

Обещано: Ще има тунел под Петрохан!

Още идната сряда държавното управление ще одобри решение за създаване на тунел под Петрохан и високоскоростен път до  Видин. Това дадоха обещание министър председателят Бойко Борисов и районният министър Николай Нанков на среща с протестиращи от Северозападна България в Министерски съвет през днешния ден.

Решението от срещата беше оповестено от министър Нанков на взаимен брифинг с представители на инициативния комитет на протестиращите.

Повече от месец всеки уикенд се организират митинги, проведени от националната гражданска самодейност „ Тунел под Петрохан ” с претенции за създаване на тунелно оборудване под Петроханския проход с магистрална транспортна връзка Видин/Козлодуй/Оряхово към Монтана, Берковица и София.

Бяха събрани и 16 664 подписа в поддръжка на настояванията, които бяха подадени в Народното събрание, с копие до министър председател Бойко Борисов и районния министър Николай Нанков.

Построяването на тунела ще сътвори условия за вложения в стопанската система, ще съживи туризма в зимните и балнеолечебниТЕ курорти Берковица и Вършец. Ще улесни и достъпа до известни туристически дестинации, гласят част от претекстовете на подписката. Съоръжението ще редуцира и маршрута на камионите от София до Видин със 100 км, показват протестиращите. В писмото си те сложиха и период до 30 юни да започва търг или да бъде оповестена концесия за построяването на тунела.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР