Още европейски държави обявиха, че гонят руски дипломати след разкритията

...
Още европейски държави обявиха, че гонят руски дипломати след разкритията
Коментари Харесай

Извънредно заради Буча: Зеленски ще говори пред Съвета за сигурност на ООН


Още европейски страни оповестиха, че гонят съветски дипломати след разкритията за убити цивилни в украинския град Буча. Италия заяви, че 30 съветски представители би трябвало да изоставен страната, в Испания те са 25-ма, в Дания - 15, а в Швеция - трима.

Заместник-председателят на съветския Съвет за сигурност разгласи: " Москва може да затвори вратата на западните посолства ".

Кметът на Киев Виталий Кличко прикани Европа да приключи всевъзможен бизнес с Москва и назова заплащанията към Русия " покрити с кръв ". Украинският президент ще приказва пред Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, който се събира изключително. Очаква се Зеленски да рапортува на какво е станал очевидец в Буча – първото му пътешестване отвън столицата от началото на войната.

„ Засега единствено в Буча се знае, че има над 300 убити и измъчвани хора. Окупаторите направиха нещо, на което локалните поданици не са ставали очевидци даже по време на нацистката окупация преди 80 години “, сподели Володимир Зеленски.

Русия продължава да отхвърля нейните военни да са виновни за убийствата и да твърди, че показаното е фалшифицирано от украинската страна.

„ Това е война. Цивилни умират във войната. Но фрагментите, които ни показват, по-специално в Буча, не оставят никакво подозрение, че това е инсценирано “, съобщи Василий Небензя, непрекъснат представител на Русия в Организация на обединените нации.

Вашингтон готви нов пакет наказания против Москва. Джо Байдън прикани за интернационално следствие против Владимир Путин за военни закононарушения. От Кремъл дефинираха думите му като " неприемливи " и " недостойни за американски президент ".

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР