Още едно тяло от катастрофиралия на магистрала Струма автобус е

...
Още едно тяло от катастрофиралия на магистрала Струма автобус е
Коментари Харесай

Открито е още едно тяло от катастрофиралия автобус

Още едно тяло от авариралия на автомагистрала " Струма " рейс е намерено, заяви бТВ. Така жертвите стават 45, а не 44 както се твърдеше ден по-рано. Това значи, евентуално че няма осми оживял. В четъртък от прокуратурата оповестиха, че по лист пасажерите са били 52. Седем от тях са настанени в болница, а на мястото бяха открити 44 умряли. Затова се предполагаше, че може би има още един оживял, който е пътувал в различен рейс.

Нито един от четирите рейса на туристическата компания " Беса транс " не е бил тестван на излизане от Северна Македония на 18 ноември. Причината е, че системата работела постепенно. Това съобщи директорката на македонската митническа администрация Славица Кутиров, заяви БГНЕС.

Дни по-късно, на връщане от Истанбул, един от рейсовете катастрофира тежко на автомагистрала " Струма ". В четвъртък македонските управляващи оповестиха, че двамата митнически инспектори, които са. В системата на митницата не е отразено автобусът да е имал позволение за интернационален транспорт на пасажери.

Бавна система

" В нощта на 18-ти против 19-ти ноември на Граничен контролно-пропусквателен пункт Деве Баир с изключение на авариралия рейс не са тествани и останалите три рейса на " Беса транс ". За нито един от четирите рейса нямаме данни в митническата система. Това е още едно доказателство за несъвестното извършване на отговорностите. Дежурните инспектори от тази промяна настояват, че тази нощ системата е работила постепенно и заради тази причина не са съумели да създадат инспекция ", съобщи Кутиров.

Пак в четвъртък шефът на българската автомобилна администрация Бойко Рановски разяснява, че би следвало да са показани документи за интернационален транспорт на пасажери. Той обаче съобщи, че дали те са били подправени занапред ще се открива.

, е човешка неточност, съобщи преди ден зам.-главният прокурор Борислав Сарафов. Има обаче подозрения и че мантинелата в този сектор е съдействала за случая. Става дума за ограждение, което отделя пътното платно от паркинг за отмора. Уширението на пътя не е добре сигнализирано и се появява ненадейно след завой. Подозренията са, че в тъмното водачът се е объркал, че има трето платно и се е опитал да се престрои в несъществуващата най-дясна лента. Последвал е удар и в лявата мантинела, след което е избухнал пожарът, довел до гибелта на починалите пасажери.

Всички са починали от задушаване, настояват проверяващите. Няма данни причина за гибелта им да са пострадвания от ударите. Досега събраните данни сочат, че предната врата на рейса е изхвърчала, само че на същото място е избухнал мощен огън. Задната пък била блокирана от лявата мантинела. Така единственият излаз останали прозорците, откъдето са излезли оживелите.

Сарафов разяснява, че съгласно него мантинелата е била рискова. Засега се допуска, че огънят е тръгнал поради искри от счупеното ограждение. След това са се запалили горивото и маслата от рейса.

" Вероятна все още версия за запалването е откачване на мантинелата, дясната мантинела, стърженето ѝ по асфалта, което е провокирало резултат като шмиргел, то безусловно е било огниво, кълбо от искри, което е провокирало в последна сметка течностите на рейса - нафта, масла, двигателно и трансмисионно - да се възпламенят и да провокират такова интензивно горене. Отделен е въпросът, че рейсът има и въздушни възглавници, които са се взривили и също са съдействали за въпламеняването ", съобщи Сарафов.

В последния миг

Млад мъж от Северна Македония, който трябвало да пътува с изгорелия рейс на компания " Беса Транс ", сменил туристическата организация в последния миг и по този начин избягнал случая, описа бТВ. Близките му обаче нямали връзка с него в продължение на два дни и решили, че е умрял. Той пък нямал роуминг и интернет връзка и по тази причина не им се обадил.

" Това е от Господ, не знам дали ме чува в този миг, само че адресирам огромното си състрадание за умрелите и техните фамилии, за които е доста тежко “, сподели пред малкия екран мъжът.

Проверете всичко

Върховната административна прокуратура е разпоредила на районното министерство и организацията за пътна сигурност да се извърши незабавна инспекция на маркировката и пътните знаци по автомагистралите, скоростните и пътищата от първи клас. В най-кратък период би трябвало да се показа отчет с констатациите. Ако има данни за закононарушение, ще бъде формирано друго дело.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР