Още едно тяло е намерено в изгорелия автобус на автомагистрала

...
Още едно тяло е намерено в изгорелия автобус на автомагистрала
Коментари Харесай

Трагедията „Струма“: Няма осми оцелял, намериха още едно тяло на дете

Още едно тяло е открито в изгорелия рейс на автомагистрала " Струма ". Това заяви за bTV шефът на националното разследване Борислав Сарафов. Така, към този момент без подозрение, жертвите са 45, а оживелите - 7.

Фаталната права е затворена към този момент трети ден. Движението е в двете посоки в другото платно. Очаква се да бъде пуснато до края на деня. По-рано през днешния ден на мястото още веднъж имаше засилено полицейско наличие.

Три дни след злополуката при още един оглед в рейса е открито тяло на дете. От следствието обясниха късното разобличаване с доста тежкото положение на автобуса след удара и пожара.

„ Тленните остатъци са детски. Мога да кажа, че с изключение на втори оглед ще има трети, четвърти, в случай че не и пети оглед. Автобусът се оглежда от разнообразни специалисти - автоексперти, от пожароексперти, оглежда се и от правосъдни лекари. Експертизата е комплицирана, експертизата е трудоемка и съм уверен, че автоекспертите, пожароекспертите и правосъдните лекари ще желаят няколко пъти да видят рейса “, съобщи Борислав Сарафов.

Един от строителите на съдбовната права споделя, че казусът не е пътят, а неприятната употреба.

В ефира на bTV тази заран някогашният началник на пътно поддържане инж. Георги Златев изясни, че правата е строена сред 2002 и 2007 година според настоящите тогава нормативи. За да дават отговор пътищата на актуалните условия през днешния ден, би трябвало да се обследват 20 000 км. А за съдбовния сектор на „ Струма “ добавя:

„ Тук би трябвало да има буфер, който да поеме силата на удара и да има задоволително здрава ограничаваща система “.

Инж. Златев изясни, че поддръжката на пътната маркировка е скъпа и за цялата страна за нея би трябвало да се влагат над 200 млн лв..

От Министерството на районното развиване към този момент са почнали инспекция на положението на знаците и маркировката. Резултатите ще са ясни другата седмица.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР