Още едно отделение в МБАЛ "Проф. д-р Параскев Стоянов" -

...
Още едно отделение в МБАЛ "Проф. д-р Параскев Стоянов" -
Коментари Харесай

Затвориха още едно отделение на ловешката болница

Още едно поделение в МБАЛ "Проф. доктор Параскев Стоянов " - Ловеч е било затворено, заяви прокуристът на лечебното заведение доктор Ченко Чалъков.
По думите му, отделението по очни заболявания е запечатано, защото личният състав му е излязъл в тримесечен неплатен отпуск. Дейността би трябвало да бъде възобновена на 1 септември. В момента затворени са и отделенията по съдова хирургия, кардиология, урология и пневмология и фтизиатрия. За тях няма да бъдат подписани и контракти за клинични пътеки с Районната здравноосигурителна каса. Според заместник-директора на болничното заведение доктор Румяна Нановска, за тях не е кандидатствано, тъй като няма личен състав и инсталация, а отделенията краткотрайно са прекратили активността си.
Въпреки упованията, че до края на месеца ще получат забавените заплати за февруари, март и април, а запорите на лечебното заведение ще бъдат вдигнати и през днешния ден медиците от болничното заведение излязоха на митинг и блокираха за 30 минути една от главните улици в Ловеч. Те не престават да упорстват за трайно решение на казуса с тежкото финансово положение на болничното заведение, повече изясненост за бъдещето й и обезпечаване на медикаменти и консумативи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР