Още едно огнище на африканска чума по свинете е установено

...
Още едно огнище на африканска чума по свинете е установено
Коментари Харесай

Още едно огнище на африканска чума по свинете е установено в Румъния

Още едно огнище на африканска чума по свинете е открито в румънския град Констанца, на 60 километра от българската граница, заяви Българска национална телевизия. С него броят на огнищата на болестта в Румъния доближи 232.

Мерките за надзор по границата не престават да са засилени. На граничния пункт Дунав мост при Русе към този момент има и осведомителни табели, които предизвестяват, че е неразрешено внасянето на свинско месо за персонална консумация от Румъния.

В русенска област има 8 свинекомплекса, в които се отглеждат 100 хиляди прасета, което е 30% от свинепроизводството в България. Заради близостта от болестта, в тези обекти се прави стерилизация на всички влизащи коли. Въведен е и пропускателен режим за служащите.

" Два свинекомплеска правят търговия с Румъния. Автомобилите, които отиват на румънска територия и се връщат назад с живи прасета, подлежат на безспорен надзор, осъществяван, както от румънска страна, по този начин и от българска във връзка с стерилизация и следене прецизно водачите да не вкарат някаква храна откъм Румъния ", разяснява Николай Ненов, шеф отдел " Здравеопазване на животните " към Областната дирекция по сигурност на храните - Русе.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР