Още едно населено място в САЩ се опитва да примами

...
Още едно населено място в САЩ се опитва да примами
Коментари Харесай

Пореден американски град предлага да ви плати, ако се преместите там

Още едно обитаемо място в Съединени американски щати се пробва да примами нови поданици. Този път става въпрос за Начес, Мисисипи, който предлага " пакет " от 6 100 $ на всеки нов преселник. Това е третият американски регион, след Арканзас, и град Тълса, който афишира сходна стратегия, написа Forbes.

Схемата е наречена Shift South и е ориентирана към хора, които работят отдалечено и отвън региона на Начес. Тук обаче има измама - с цел да се класират, претендентите би трябвало да си купят къща на стойност 150 000 $ или повече и да живеят в дома най-малко една година, което не е причина за триумф на програмата.

Според кмета на Начес Дан Гибсън се цели да се " внесе нов живот " в града, като се привлекат хора, които работят отдалечено и към този момент нямат предпочитание да живеят в огромните градове.
 Тълса ще ви заплати $10 000 в брой, в случай че се преместите там за 1 година
Този американски град ще ви заплати $10 000 в брой, в случай че се преместите там за 1 година

Досега има 20 000 заявки

Но работят ли тези схеми?

След като Тълса, Оклахома предложи 10 000 $ в брой на тези които се реалокират там, са кандидатствали повече от 10 000 души от 50 страни. Но не всеки претендент споделя, че е бил притеглен от от парите.

Почти седем на всеки 10 души към този момент работят отдалечено. Неотдавнашно изследване сподели, че 15,9 милиона души са се преместили по време на ковид, съгласно данни на USPS, като доста хора избират да изоставен огромните градове.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР