Още една важна стъпка по дигитализирането на услугите си предприе

...
Още една важна стъпка по дигитализирането на услугите си предприе
Коментари Харесай

160 двойки използваха дигиталната платформа за сключване на брак в Бургас

Още една значима стъпка по дигитализирането на услугите си предприе Община Бургас, като този път новостта е в метода на подаване на заявление за подписване на цивилен брак.

С началото на новата година проработи нова онлайн платформа. Тя улеснява жителите на Бургас и всички, които желаят да узаконят връзката си в един от най-романтичните морски градове. Системата ORMY.io е основана от цифровата компания ORM.BG.

Чрез нея влюбените могат да ревизират, изберат, резервират и заплатят онлайн стремежи от тях обред, като употребяват опциите на интернет и мобилните устройства.

Още с първите часове на заработване на платформата през януари бяха подадени над 20 заявки. Вече са регистрирани над 160 онлайн поръчки за подписване на цивилен брак.

Платформата е налична тук:https://svatbi.burgas.bg/

Какво предлага системата?

Платформата е основана по дизайн и функционалност, които да дават отговор на метода на работа на администрацията, а задачата е цялостно облекчение на жителите. Чрез нея бъдещите фамилни двойки имат опцията да изберат сключване на цивилен брак с или без обред в трите празнични зали към Общината. Също по този начин могат да запазят час, да ревизират наличност за изнесен обред и да изберат спомагателни варианти като стартиране на гълъби, пиано и вокал.

За да заявят желанието за подписване на цивилен брак, двойките би трябвало да влязат в програмата от таблет, компютър или телефон, който е обвързван интернет. Следващата стъпка е да изберат мечтаното място за обред, да попълнят наложителната форма и да платят по определения от тях метод – онлайн, банков превод, на място, а скоро и с ПОС терминал.

Всички нужни документи се прикачват в допълнение, като за всеки сполучливо приключен стадий двойката получава вести на посочен имейл. Целият набор от документи би трябвало да се добави в профила не по-късно от 10 дни преди брака, а показани на книжен притежател оригинал в Общината – до 5 дни преди него.

Чрез опциите на новата система резервацията може да се извърши от различен град, даже и от чужбина. По този метод не се изисква физическо наличие на младоженците, а администрацията понижава времетоза култивиране на документи и опцията за допускането на механически неточности.

Системата е част от тактиката на Община Бургас в предлагането на голям брой форми за административни услуги, като подсигурява отбрана на персоналните данни и безвредно осъществяване на онлайн заплащания. Спазени са и условията за криптирана връзка и цялостна сигурност при потребление.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР