Още една услуга поскъпна. Увеличила се е таксата за ползване

...
Още една услуга поскъпна. Увеличила се е таксата за ползване
Коментари Харесай

И домашният патронаж поскъпна драстично

Още една услуга нарастна. Увеличила се е таксата за прилагане на домакински обществен патронаж. За една година от 55 лв. тя се е вдигнала на 85 лв.. Това пресмятат от Община Враца.

Въпреки това искащите да употребяват услугата не са намалели. Храната обаче е поскъпнала.

" Драстично! Драстично. Миналата година таксата за домакински патронаж, с цел да създадем паралел, беше към 55 лв. ", твърди Пламен Иванов, шеф отдел в общината.

Един от ползвателите на обществения патронаж е 76-годишната Гинка Александрова. Тя е незряща и не може да си готви сама. Надка Василева пък не може да върви и по тази причина даже не е виждала кухнята на обществения патронаж, само че прави оценка грижата за нея.

Общината е осигурила в допълнение финансиране, с цел да може цената на патронажа да остане търпима, съобщи Нова тв. 

Сметката сочи, че в случай че през февруари предходната година храненето на всички нуждаещи се е коствало под 16 хиляди, то през февруари 2023 година към този момент е над 25 хиляди. Хората обаче не се отхвърлят, тъй като, в случай че си пазарят и готвят сами сметката е много по-висока.

А като към това се включат и битовите сметки, които набъбват съществено при всяко готвене, съгласно хората, които получават дребни пенсии, въпреки и поскъпнал, социалният патронаж е един от методите да се оправят, споделя репортаж на Народоосвободителна въстаническа армия.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР