Още една страна е оттеглила признаването на независимостта на Косово

...
Още една страна е оттеглила признаването на независимостта на Косово
Коментари Харесай

Вучич: Още една страна е оттеглила признаването на суверенитета на Косово

Още една страна е отдръпнала признаването на независимостта на Косово от Сърбия, сподели сръбският президент Александър Вучич пред публицисти в Германия, където взе участие в 59-ата Мюнхенска конференция по въпросите на сигурността, съобщи Б92.

„ Ние разполагаме с още една нота за отдръпване на признаването, само че съгласно тази страна ще чакаме до 23-24 февруари (да я обявим) “, сподели той.

Вучич заяви, че през вчерашния ден е провел редица двустранни срещи, измежду които с външния министър на Англия Джеймс Клевърли, с премиера на Гърция Кириакос Мицотакис и с висшия представител на Европейски Съюз по външната политика Жозеп Борел. Основни тематики на диалозите са били разговорът сред Белград и Прищина и двустранните връзки.

„ Важното е, че съгласно мен ние срещнахме почитание от представителите на Съединени американски щати, Германия, Франция, Англия и Гърция “, сподели Вучич в коментар за срещите си в Мюнхен.

Той още веднъж се спря и на въпроса за Съюза на сръбските общини в Северно Косово и акцентира, че той е бил контрактуван преди към 10 години. „ Трябва да изпълниш това, което си подписал, и след това можем да продължим да приказваме “, съобщи Вучич.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР