Още една среща няма да доведе до големи промени при

...
Още една среща няма да доведе до големи промени при
Коментари Харесай

Грета Тунберг: Внезапно ще осъзнаем, че ни очаква екзинстенциална криза

Още една среща няма да докара до огромни промени при настоящето състояние на нещата, съобщи шведската екоактивистка Грета Тунберг пред Франс прес по време на концерт в отбрана на климата в Стокхолм, две седмици преди определяната като " жизненоважна " Международната среща за климата COP26 в шотландския град Глазгоу.

" Форумът COP26 и всички интернационалните срещи имат капацитета да трансформират нещата, защото на тях се събират толкоз доста хора, по тази причина би трябвало да сме сигурни, че ще се възползваме от тази опция ", уточни младата природозащитничка.

На конференцията в Глазгоу от 31 октомври до 12 ноември представители на страните от целия свят ще би трябвало да се ангажират по-конкретно за понижаване на парниковите газове .

Грета Тунберг обаче изрази вяра, че " ненадейно ще осъзнаем, че сме изправени пред екзистенциална рецесия и ще стартираме да действаме " .
Според нея фокусът на вниманието би трябвало да се промени и към този момент да не се търси основаване на ниши в стратегиите, а по-скоро да се спасят планетата, сегашното и изискванията на живот на бъдещите генерации.

По последни калкулации на Организация на обединените нации от средата на септември светът се насочва към пагубно стопляне от +2,7 градуса по Целзий до края на века. Всяка спомагателна парченце от градуса умножава трагичните последствия, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР