Още една победа за Асоциация За свободна Русия За Свободна

...
Още една победа за Асоциация За свободна Русия За Свободна
Коментари Харесай

След три отказа: Александър Стоцки, противник на Путин, получи бежански статут в България

" Още една победа за Асоциация " За свободна Русия " За Свободна Русия / For Free Russia, гражданското общество и самостоятелните медии в България: Александър Стоцки получи статут на емигрант ", написа асоцията като отбелязва, че преди този момент е провела голям брой митинги в българските градове в поддръжка на Александър Стоцки.

Публикацията на " За свободна Русия " е съпроводена с документ, публикуван от ДАБ, съгласно който към този момент има съображение на Стоцки да бъде предоставено политическо леговище в България.



" Справедливостта спечелва - с помощта на реакцията на българското общество, което не остана настрани, и, несъмнено, на работата на самостоятелните медии, които в действителност действат тук ", написа Стоцки в профила си във фейсбук.

" Войната в Украйна, за жалост, продължава; репресиите в Русия не са отшумели, в противен случай - те се ускоряват неведнъж, тъй че постоянно има какво да се прави ", написа той.



Александър Стоцки идва в България единствено ден, откакто Русия стартира своята " специфична интервенция " в Украйна. Той е изрично срещу войната и против политиката на Путин. В Русия младият мъж е бил покровител на платформата " Умно гласоподаване " на опозиционния политик Алексей Навални. Той търси леговище в България с претекста, че в Русия би бил репресиран или пратен на фронта. След като имигрира в България, той е свикан да се причисли към армията по време на мобилизацията в Русия през есента на 2022 година

В края на май тази година Върховният административен съд му отхвърли за трети път политическо леговище в България с претекстовете, че " няма учредения да бъде признато, че от страна на формалните управляващи в Руската федерация се подхващат необмислено всеобщи репресии против жителите, изразяващи по един или различен метод неодобрение от политиката на президента ".

Стоцки взе участие в митингите пред пред съветското посолство в поддръжка на Украйна, пред Руския културно-информационен център и други демонстрации против войната. В поддръжка на оставането на Стоцки в България също се организираха няколко митинга в столицата.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР