Още една от водещите вериги у нас въвежда т.нар. каси

...
Още една от водещите вериги у нас въвежда т.нар. каси
Коментари Харесай

И Kaufland пуска първи каси за самообслужване в магазините си

Още една от водещите вериги у нас вкарва така наречен каси са самообслужване, на които клиентите ще могат да маркират сами своите артикули и да ги заплащат без намесата на касиер. Kaufland България вкарва пилотно такива в обекта си в столичния квартал " Банишора ", като касите там към този момент работят.

На тях потребителите ще могат да сканират взетите от тях артикули, да ги опаковат и да ги платят, като те имат алтернатива да го създадат с карта, само че и в брой. От веригата показват, че клиентите ще могат сами да наблюдават сметката си, да пазарят по-бързо, а и да разчитат на по-добра отдалеченост от останалите хора в магазините.

" Подробни инструкции демонстрират образно на мониторите пpeд клиентите всяка стъпка, която cлeдвa дa бъдe изпълнeнa - по наличен и понятен метод. С едно натискане на монитора може да се съобщи и потребност от подпомагане от личния състав, който е разполагаем. По този метод се икономисва от времето за очакване на дълги опашки, заобикаля се скупчването на доста хора и по-лесно се провежда хигиенизирането на самите устройства ", изясняват от Kaufland България.

При нужда, потребителите ще могат да връщат артикули, закупени по този способ, като за задачата би трябвало да запазят касовата си записка.
 Kaufland отбелязва 15 години от стъпването си на българския пазар
Kaufland отбелязва 15 години от стъпването си на българския пазар

Според проектите на веригата, през тази година още магазини в нейната мрежа ще бъдат снабдени с каси за самообслужване.

" През последната година сме повече от всеки път до момента чувствителни за метода, по който пазарим. Мерките за безвреден и спокоен престой на наша територия се съблюдават извънредно прецизно, само че ние имаме вяра, че нововъведението ни ще е още една опция за по-лесното им съблюдаване. Системите за самообслужване са съобразени със актуалното държание на клиентите и са основани, с цел да улеснят процеса на извършване на покупки ", показва изпълнителният шеф на веригата у нас Иван Чернев.

Kaufland България е една от водещите ритейл компании на българския пазар, като тя има 60 обекта в 34 града в страната. Тя оперира в страната от 2006 година, като все още за нея работят повече от 6400 чиновници.

През последните 3 години още няколко вериги в България вкараха каси за самообслужване. През 2018 година това направи компанията T Merket, а през предходната година такива каси в свои обекти пуснаха и от Billa България.
 BILLA откри първия си магазин с каси за самообслужване
BILLA откри първия си магазин с каси за самообслужване

Инвестицията в обекта в Пловдив е над 2,3 млн. лева, като той открива 40 нови работни места
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР