Още една от атракциите на пешеходната зона в Стара Загора

...
Още една от атракциите на пешеходната зона в Стара Загора
Коментари Харесай

Откриха поетичното водно огледало в Стара Загора  

Още една от атракциите на пешеходната зона в Стара Загора към този момент е реалност. Днес публично беше намерено Водно огледало „ Поетите на Стара Загора “ - съвременна архитектурно-естетическа комбинация, която показва по автентичен метод стихове на тринадесет от емблематичните старозагорски поети. Цитати от творби на Даскал Петър Иванов, Кирил Христов, Димитър Подвързачов, Жеко Христов, Николай Лилиев, Гео Милев, Иван Хаджихристов, Иван Мирчев, Веселин Ханчев, Михаил Берберов, Христо Кацаров, Стойчо Стойчев и Рашко Стойков са гравирани калиграфски върху 5-милиметрови месингови листи, потопени ефектно във вода като знак на непреходното духовно начало.

„ Обособената нова арт зона ще бъде едно от няколкото нови артистистични пространства, които отдел „ Култура “ има желание да развие през идващите месеци и години. Желанието ни е тези арт зони да бъдат цялостни с живот. Там да могат да творят художници, поети, актьори, театрали и деца “, сподели при откриването отрасловият заместник-кмет Милена Желева. Тя изрази благодарността си към всички, които са помогнали за построяването и реализирането на архитектурната комбинация.

„ Старозагорските поети тук са показани с едни от най-характерните си поетични редове “, изясни разгорещено поетът Таньо Клисуров. Той показа, че изборът на създателите и на творбите е бил доста сложен и  пожела водното огледало да бъде опазено чисто.
Автор на плана на Водно огледало „ Поетите на Стара Загора “ е арх. Велимир Георгиев, ваятел е Радослав Мъглов, а калиграфията на листите е дело на Георги Павлов. Амбицията на общинската администрация е пространството да се трансформира в една от арт зоните си за събития и модерно изкуство. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР