„Още една наша победа за личната свобода срещу авторитарната власт“.

...
„Още една наша победа за личната свобода срещу авторитарната власт“.
Коментари Харесай

Нинова: Още една победа срещу авторитарната власт

„ Още една наша победа за персоналната независимост против властническата власт “. Така разяснява водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова решението на Конституционния съд от през днешния ден, че службите нямат право да наблюдават телефоните и кореспонденцията на хора, които са сложени под карантина. Конституционният съд беше сезиран от депутати от Българска социалистическа партия, че с измененията, които ще не престават да работят след края на изключителното състояние, отварят порти за всеобщо следене на хората и злоупотреби.

В поста си във фейсбук Нинова конкретизира: „ Правомощията на Министерство на вътрешните работи за следене по данни от телефонни разпечатки, имейли и други на заболели и заразоносители за наложително вкарване в болница или слагане под изолираност без авансово правосъдно решение и без времево ограничаване, през днешния ден бяха оповестени от Конституционния съд за противоконституционни. Това стана по искане на 63-ма депутати от „ Българска социалистическа партия за България “ за нарушение правото на персонален живот и на тайната на кореспонденцията “.

Председателят на българските социалисти се обърна към народните представители от левицата: „ Колеги депутати, приветствам ви. Това е още една наша победа за персоналната независимост против властническата власт “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР