Още една мобилна операционна система, базирана на AOSP ще се

...
Още една мобилна операционна система, базирана на AOSP ще се
Коментари Харесай

Руски производител на електроника ще създаде ОС, базирана на Android за руски смартфони и таблети

Още една мобилна операционна система, основана на AOSP ще се появи в Русия...

Емил Василев 18:46 | 12.02.2024 0 Сподели

Най-четени

ТелефониЕмил Василев - 17:30 | 11.02.2024

Ето какво в действителност значи буквата „ i “ в iPhone

IT НовиниДаниел Десподов - 12:38 | 08.02.2024

Вече няма потребност от ИТ експерти? Технологичните компании организират всеобщи „ чистки “ на IT личния състав

IT НовиниЕмил Василев - 9:00 | 09.02.2024

В Китай е основано първото в света микровълново оръжие, задвижвано от мотори на Стърлинг

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Руският производител на електроника Aquarius е почнал да създава своя лична мобилна операционна система (ОС). Тя ще се базира на Android и ще бъде ориентирана към потребителския, държавния и комерсиалния бранш. За това заяви съветското издание „ Комерсант “, базирайки се на източници измежду разработчиците на операционни системи. Компанията възнамерява да впише операционната си система в регистъра на Министерството на цифровизацията. Това ще ѝ разреши да получава преференции при държавните поръчки и данъчни облекчения.

Собствената мобилна операционна система на Aquarius ще се употребява най-вече в смарт телефоните и таблетите, които създава за държавния, корпоративния и потребителския сегмент. Тя ще се базира на отворения код AOSP (Android Open Source Project)

От Министерството на финансите оповестиха за „ Комерсант “, че към момента не е получено заявление за регистрация на операционната система от Aquarius. Но в случай че това се случи и системата премине сполучливо експертната инспекция, тя ще бъде включена в софтуерния указател на ведомството.

Източникът на ресурса измежду разработчиците на мобилни операционни системи означи, че регистърът на Министерството на цифровата стопанска система включва локални операционни системи, основани на Android от Kernel и Red Soft, като предизвести, че „ потреблението на смарт телефони с операционни системи, основани на AOSP може да бъде рисково, защото кодът е благосъстоятелност и се управлява от американската компания Гугъл и може да има софтуерни уязвимости “. Той добави, че изискванията за потребление на отворения код на Android включват съблюдаване на глобите на Съединени американски щати.

Според различен източник на „ Комерсант “, основаването на лична Оценка за съвместимост въз основата на Android „ не лишава доста време и пари “. Той твърди, че поръчването на AOSP билдове без услугите на Гугъл от китайски сътрудници може да коства единствено към 1 милион рубли. Това са към 11 хиляди $, а времето за осъществяване ще бъде до 3 месеца. В случай на независимо основаване това ще отнеме от половин година и от 10 милиона рубли.

Руският ИТ-холдинг Fplus съобщи, че в регистъра има задоволително регистрирани системи и е нецелесъобразно да се основава лична Оценка за съвместимост

Събеседник на „ Комерсант “ измежду производителите на електроника изрази мнение, че увеличението на броя на мобилните Оценка за съвместимост в регистъра на министерството ще докара до това, че ведомството ще би трябвало да стартира да лимитира достъпа до него.

„ В регистъра към този момент има три операционни системи, основани на Android, както и още три, основани на Linux. Сега всеки, който желае, ще впише своята акомодация на AOSP в регистъра и ще претендира за облаги. Няма потребност от толкоз доста операционни системи за пазар от 30 милиона смарт телефона. “

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР