Още една крачка за възстановяването на Княжевския лифт!, това написа

...
Още една крачка за възстановяването на Княжевския лифт!, това написа
Коментари Харесай

Столичната община ще обследва Княжевския лифт

" Още една крачка за възобновяване на Княжевския въжен превоз! ", това написа във Фейсбук страницата си кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя изясни, че Столичната община ще разпореди проучване на техническите благоприятни условия за възобновяване на лифта в границите на съществуващите фундаменти на стълбовете и станциите.

" Вчера Върховният административен съд удостовери, че общината има право да направи изцяло проучване на оборудването, което да укаже опциите за възобновяване. " изясни кмета Фандъкова. Според нея тезата на „ Витоша ски “ е, че възобновяване на старите места е невероятно, е противоречива. Доказателство за това било, че компанията апелира решението на две следващи инстанции. Възстановяване по съществуващо състояние е най-бързият метод за стартиране на лифта, твърди Фандъкова.

От " Витоша ски " не са срещу общината да обследва трасето и опциите за въстановяване на лифта, само че считат, че това са непотребни разноски, тъй като при капиталово желание компанията, която ще строи лифта, сама ще има задължението да направи проучване и по този начин няма да се заплаща в допълнение.

" Надявам се, че ще излезем от омагьосания кръг, в който се апелира всеки акт за възобновяване на лифта, и " Витоша ски " ще потвърдят с дейности желанието си, което към този момент е единствено на думи ", написа още Фандъкова във Фейсбук страницата си.

През тази седмица основният проектант на София арх. Здравков и представители на сдружението организираха среща, на която се обсъждаха разновидности за възобновяване на Драгалевския въжен превоз.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР