Още една жена-медик от столичната Спешна помощ е с доказана

...
Още една жена-медик от столичната Спешна помощ е с доказана
Коментари Харесай

Спешните медици с Covid-19 в София са 14, но колко точно са преболедували не е ясно

Още една жена-медик от столичната Спешна помощ е с потвърдена ковид зараза, с което общият брой на откритите случаи става 14. Това заяви за Mediapool представителят на незабавния център Катя Сунгарска.

Преди ден шефът на незабавния център доктор Георги Гелев оповести резултати от всеобщото тестване на чиновниците, които демонстрират, че от общо изследвани с бързи проби 773 лекари, сестри и водачи, 266 са дали позитивни резултати. При последващите PCR проби обаче са били потвърдени 13 инфектирани чиновници.

По принцип бързите проби дават информация в два аспекта. Когато пробата е позитивен за IgG (имуноглобулин Г) антитела това значи, че инфекцията е прекарана, а когато е позитивен за IgM (имуноглобулин М) – че става въпрос за прясна зараза.

От Спешна помощ са внимателни в анализирането на тези данни. “Не мога да кажа от тези случаи какъв брой са в границите на грешката и какъв брой действително са имали конфликт с този вирус. Реално е това, което демонстрират PCR тестванията “, съобщи Сунгарска. Тя напомни, че бързите проби могат да дадат до 30% отклонения в достоверността.

“Има много хора, които споделят, че през януари и февруари са прекарали вирусни инфекции, които обаче те са мислили за грип. Възможно е тогава да се преболедували, само че товва не е несъмнено “, изясни Сунгарска.
Така действително след цялото тестване на близо 800 души в Спешна помощ към в началото оповестените 7 случая с Covid-19 са добавени още 7 и броят им е 14. Всички те са под карантина, която ще продължи 28 дни.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР