Още една жена излезе с обвинения срещу Роман Полански, че

...
Още една жена излезе с обвинения срещу Роман Полански, че
Коментари Харесай

Бивша германска актриса обвини Роман Полански в изнасилване


Още една жена излезе с обвинявания против Роман Полански, че е изнасилена от известния режисьор, когато е била малолетна.

Както оповестява електронната версия на в. "Ню Йорк Таймс", 61-годишната някогашна немска актриса Ренате Лангер твърди, че Полански я е изнасилил, когато е била на 15 години. Според Лангър, това се е случило през 1972 година, когато тя, със единодушието на родителите си, посетила къщата на режисьора в Швейцария, който желал да я предложения да се снима в един от филмите му.

Според Лангер, месец по-късно Полански й се извинил и я поканил да играе във кино лентата, сниман в Рим. Там, съгласно изказванията на дамата, режисьорът я изнасилил повторно. Това се случило в къщата, в която тя се била настанила.

Лангер е четвъртата жена, която упреква Полански в полово принуждение. Според някогашната актриса, тя споделя за случилото се едвам в този момент, защото не желала родителите й да узнаят за това. Наскоро те умряли.

Според "Ню Йорк Таймс", Лангер се е обърнала към швейцарската полиция, където в този момент изследват опцията за започване на наказателно дело. В Швейцария няма закон за приключването на периода на отминалост, в случай че казусът е обезчестяване на малолетни, написа вестникът.

84-годишният Полански е в листата на лицата, търсени от Интерпол от 1977 година, когато съд в Съединени американски щати го призна за отговорен за обезчестяване на Саманта Геймър, която сега на закононарушението е била на 13 години. Режисьорът подписа съглашение със следствието и беше 42 дни в пандиза. След това бе освободен, само че съдията след това прикани прокуратурата да изиска Полански да бъде наказан на 50 години затвор. След това режисьорът избягал в Европа.

През септември 2009 година Полански, който има полско и френско поданство, беше задържав в швейцарския град Цюрих по искане на американските управляващи. След 10 месеца домакински арест режисьорът бшее освободен под гаранция от 4,5 млн. $, а година по-късно Министерството на правораздаването на Швейцария реши да откаже желаната от Съединени американски щати екстрадация за Полански и дефинитивно да го освободи.

През януари 2015 година Съединени американски щати изпратиха искане за изгонване на режисьора в Полша, само че окръжният съд в Краков също отхвърли. В постановлението се показва, че Полански към този момент е изтърпял наложеният му период, контрактуван в договорката с американското правораздаване. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР