Още една италианска звезда потвърди участие на Sofia Open 2022.

...
Още една италианска звезда потвърди участие на Sofia Open 2022.
Коментари Харесай

Лоренцо Музети е поредната звезда част от Sofia Open

Още една италианска звезда удостовери присъединяване на Sofia Open 2022. Намиращият се в топ 30 в света и в топ 3 в конкуренцията за ATP NextGen Финалите в Милано Лоренцо Музети ще играе на седмото издание на тенис шампионата от сериите ATP 250 в София от 25 септември до 2 октомври, оповестиха уредниците на шампионата.

Лоренцо Музети е някогашен №1 в международната класация за юноши, като стана първенец на Откритото състезание на Австралия през 2019 година Звездата му при мъжете изгря през март 2021 година с полуфинала на шампионата в Акапулко. Три месеца по-късно бе осминафиналист на „ Ролан Гарос “ и даже поведе с 2:0 сета на бъдещия първенец Новак Джокович преди да се откаже заради травма. През предишния месец завоюва първата си ATP купа, побеждавайки Карлос Алкарас на финала на шампионата от сериите ATP 500 в Хамбург. 20-годишният Музети е настоящ №30 в международната класация, което е най-високото класиране в кариерата му. Благодарение на него ще бъде подложен в главната скица на Откритото състезание на Съединени американски щати, а това му се случва за първи път в шампионат от „ Големият шлем “.

Той е в челните позиции на италианската инвазия измежду звездите на бъдещето. Седем от топ 16 играчите в конкуренцията за ATP NextGen Финалите в Милано са италианци. Топ 3 в тази ранглиста е повече от впечатляващ – №1 е испанската сензация Карлос Алкарас, който към този момент се изкачи и до №4 в света при мъжете. Втори е италианското знамение Яник Синер, а трети е сънародникът му Лоренцо Музети.

Двукратният първенец на Sofia Open Яник Синер към този момент удостовери присъединяване си на шампионата в София и тази година дружно с финалиста от миналогодишното издание Гаел Монфис и носителят на три трофеи от „ Големият шлем “ Стан Вавринка.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР