Още една голяма група бели щъркели от днес е на

...
Още една голяма група бели щъркели от днес е на
Коментари Харесай

Над 20 спасени щъркели отново ще летят свободно в небето

Още една огромна група бели щъркели от през днешния ден е на независимост. Много деца, доброволци и спасители помогнаха на птиците, отгледани в Спасителния център за диви животни на Зелени Балкан, още веднъж да се реят свободно в небето.

Това е следващата група птици, които получават нов късмет за живот на независимост. През август бяха пуснати две огромни групи бели щъркели - една от 31 птици и една от 28 екземпляра. С днешните над 20, огромното семейство на предвестниците на пролетта в Стара Загора внезапно понижава.

За да се избегне непотребен стрес, очите на птиците бяха покрити, а в неподготвено гнездо спасителите от центъра ще имат опция да следят тяхната акомодация.

Някои от освободените щъркели са попаднали под грижите на спасителите от центъра на Зелени Балкани още на нежна възраст. Различни произшествия са предизвикали раздялата им от биологичните им родители. Ето за какво и в центъра птиците намират собствен втори дом. От през днешния ден обаче те поемат по пътя на дивата природа, а за това им помогнаха доста деца и доброволци.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР