Още една фирма, в която участие е имал зам.-кмет на

...
Още една фирма, в която участие е имал зам.-кмет на
Коментари Харесай

И основана от Анести Тимчев фирма с договор за 400 хил. лева с Община Пловдив

Още една компания, в която присъединяване е имал зам.-кмет на Пловдив, е спечелила социална поръчка за 400 хиляди лв..  Компанията е учредена от зам.-кмета по екология Анести Тимчев – „ Брайт -2000 ”, като тя е сключила контракт за доставка на строителни материали за 400 000 лв. с Данък добавена стойност.
Прочетете още
Припомняме, че някогашна компания на друго вице на Здравко Димитров – Тодор Чонов,  също е сключила контракт с Община Пловдив.  Кръстената на щерка му компания, в която и той е имал присъединяване – „ Поли ин 95 ” е била определена по две публични поръчки за над 530 хиляди лв..

Бившата компания на Анести Тимчев има един от огромните магазини за строителни материали и техника, носещ същото име – „ Брайт 2000 ”. Тя е съществена от зам.-кмета през 2000 година, когато началният капитал е 150 000 лв.. Той е бил съучастник с Диана Попчева, с която Тимчев живее на фамилни начала.

Когато стъпва като зам.-кмет на Пловдив при започване на 2020 година, Тимчев трансферира дяловете си на Попчева, която става едноличен притежател на капитала.

През септември 2022 година Община  Пловдив пуска социална поръчка за доставка на строителни материали по две обособени позиции. Първата е за доставки на съществени строителни материали и техните такъми, а другата за строителна химия, ВиК материали и принадлежности за строителство.  

По процедурата вземат участие пет компании, като „ Брайт - 2000 ” дават най-ниска цена по 166 хиляди лв. по позиция или общо 332 хиляди лв. без Данък добавена стойност и 398 хиляди лв. с данъка.

Договорът изтича през май 2024 година, като материалите са най-вече за потребностите на Оперативна програма „ Жилфонд ”.

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР