Още един закон, свързан със средствата по плана за възстановяване

...
Още един закон, свързан със средствата по плана за възстановяване
Коментари Харесай

И антикорупционната реформа увисна във въздуха

Още един закон, обвързван със средствата по проекта за възобновяване " увисва във въздуха " - без да има изясненост по кое време ще бъде признат и ще бъде ли признат въобще. Става въпрос за антикорупционния закон.

Днес всички парламентарни групи в залата, като се изключи " Продължаваме промяната " и " Демократична България ", взеха решение признатият на първо четене закон за антикорупционната комисия да стои " на трупчета " 21 дни - за оферти преди второто четене. Това е най-дългият вероятен период, разрешен от парламентарния устав. Предложението бе на " Възраждане ".

Предвид обстоятелството обаче, че не е ясно въобще ще има ли парламент през януари или ще бъде разхлабен и в случай че въпреки всичко има - ще му стигне ли времето да гласоподава закона и в случай че го гласоподава в какъв тип ще е той за второто четене, промяната може да остане единствено едно положително благопожелание.

Припомняме, че предходната седмица нещо сходно се случи и с плана за отбрана на хората, които подават сигнали за нарушавания - също част от ПВУ. ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи, " Възраждане " и " Български напредък " изненадващо отхвърлиха и двата сходни плана още на първо четене. Те бяха препоръчани от правосъдния министър Крум Зарков и от Надежда Йорданова (ДБ). От ГЕРБ дадоха поръчка, че ще пишат чисто нов план. Политическа партия и Демократична България, както и Зарков отвърнаха, че неприемането на закона слага в риск 700 милиона евро по проекта.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР