Още един свинекомплекс в русенска област е заразен с африканска

...
Още един свинекомплекс в русенска област е заразен с африканска
Коментари Харесай

Африканска чума в още един свинекомплекс в Русенско

Още един свинекомплекс в русенска област е инфектиран с африканска чума, оповестиха от Българската организация за сигурност на храните (БАБХ), съобщи БГНЕС.
Свинекомплексът се намира в русенското село Караманово и в него се отглеждат 4500 свине, които ще бъдат евтаназирани. Местните поданици обаче не са съгласни с определения терен, където ще бъдат загробени животните. След като вирусът завладя и свинефермата в Караманово, багери започнаха да копаят край селото яма, в която ще бъдат загробени инфектираните животни. Хората обаче спрели машините, тъй като не са съгласни с определената площадка. Те са обезпокоени, че тя ще бъде наоколо до чешма с изворна вода, осведоми Българска национална телевизия.
Според регионалната дирекция на БАБХ актуалният терен към този момент е координиран с всички институции, след оглед на комисия. Затова площадката няма да бъде заменена, а от през днешния ден (20 август) със съдействието на притежателя на свинефермата стартира евтаназията на прасетата.
Това е четвъртият индустриален свинекомплекс в Русенско, в който взетите контролни проби от животните се оказват позитивни. Заради заболяването в региона е въведена 10-километрова наблюдателна зона, в която попадат 12 села от Русенска и Великотърновска област.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР