Още един сръбски министър се появи в аферата „Пандора пейпърс“.

...
Още един сръбски министър се появи в аферата „Пандора пейпърс“.
Коментари Харесай

Втори сръбски министър се появи в Пандора пейпърс

Още един сръбски министър се появи в аферата „ Пандора пейпърс “. Това е Новица Тончев, който дава отговор за бедните общини. Той е притежател на офшорна компания в Британските Вирджински острови от 2010 година.

Тончев в началото отрекъл ниформацията, само че след следствие на сръбско издание удостоверил, като декларирал, че "не е записал компанията в антикорупционната организация, тъй като компанията не е имала никакъв оборот ".
В началото на седмицата някогашният кмет на Белград и сегашен финансов министър на Александър Вучич изплува в „ Pandora Papers” поради първокласните му парцели в България. Става дума за Синиша Мали.

През 2015 година журналистическо следствие разкри, че Синиша Мали е купил 24 първокласни жилището в българския черноморски курорт „ Св. Никола” на обща стойност към 5 милиона евро. Мали съобщи, че обявата е неистина и призна, че е купил единствено едно жилище, което е записано на негово име. Президентът на Сърбия Александър Вучич от дълго време пази своя непосредствен помощник от всевъзможни подозрения в корупция и съобщи, че има цялостно доверие на финансовия си министър, написа БГНЕС.
Според „ Pandora Papers” обаче Синиша Мали е притежател на жилища и на две офшорни компании. Мали е купил жилищата през 2012 и 2013 година, по времето, когато беше стопански и финансов консултант на Александър Вучич – по това време вицепремиер на Сърбия. Мали е купил 24 жилището в България от компания на Сърджан Дабич – някогашен баскетболист и шеф на сръбския филиал на съветската нефтена компания „ Лукойл”./www.dnes.bg/
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР