Още един символ на поколения българи си отиде. Човек, който

...
Още един символ на поколения българи си отиде. Човек, който
Коментари Харесай

Стотици казаха: „Сбогом!“ на Иван Ласкин

Още един знак на генерации българи си отиде. Човек, който не влизаше в рамки, само че беше почтен, добър, никому неприятно не е сторил, подготвен беше да раздели залък с другари. Той не направи никакъв компромис и до последния си ден, човек със ужасно възприятие за комизъм, с доста подигравка, човек, който постоянно споделяше това, което мисли.
Така описаха Иван Ласкин част от хората, които пристигнаха на поклонението пред обичания български артист в храма „ Св. Седмочисленици”, съобщи БГНЕС. „ Много е тъжно, още един знак на генерации българи си отиде. Много мъдро момче беше, доста надарен “, сподели министърът на културата Боил Банков. Той уточни, че се е виждало още от възпитаник, че има изключителни гении.

.

" Такъв беше почтен, непосредствен - ние това постоянно назоваваме скандално. Не, доста боли истината и повече ще ни липсват хора, които споделяха истината. На мен персонално той ще ми липсва. Имах потребност от подобен човек. С него ще си отиде късче от истината на тая страна, от мъжкарлъка да можеш да го казваш. Човек, който не влизаше в рамки, само че беше почтен, добър, никому неприятно не е сторил, подготвен беше да раздели залък с другари “, сподели някогашният министър на културата Вежди Рашидов.

.

Ласкин, един от най-харизматичните, обичани и надарени български артисти, си отиде на 48-годишна възраст на 6 януари, след престой в тежко положение във ВМА. Иван Ласкин остави съществени следи, както в киното, по този начин и в театъра. През 1986 година детският сериал „ Васко да Гама от село Рупча” го трансформира в най-популярното момче у нас. По-късно приключва ВИТИЗ. Незабравими остават функциите му и в сериали като „ Хайка за вълци” и „ Дунав мост”. Играел е на сцените на Народен спектакъл " Иван Вазов ", Театър Българска Армия, Малък Градски Театър " Зад канала " и доста други.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР