Още един руски кораб е потопен от Украйна. Една трета

...
Още един руски кораб е потопен от Украйна. Една трета
Коментари Харесай

Още един руски кораб е потопен от Украйна. Една трета от Черноморския флот на Русия вече е аут!

Още един съветски транспортен съд е потънал от Украйна. Една трета от Черноморския флот на Русия към този момент е навън!
Украйна твърди, че към този момент е обезвредила една трета от съветския Черноморски флот. След като военното ѝ разузнаване заяви, че е потопила още един съветски боен транспортен съд при офанзива с морски дрон край крайбрежията на Крим в сряда.

Руският десантен транспортен съд „ Цезар Куников “ е бил нападнат с дронове „ MAGURA “ V5, които са пробили „ сериозни дупки “ на лявата му страна, преди да потъне, заяви украинското военно разузнаване в Телеграм.

„ Украйна е обезвредила една трета от съветския Черноморски флот по време на огромното навлизане “, обявиха въоръжените сили на страната пред CNN след офанзивата в сряда.

 

 

 

Това съответствува с изказванията на украинците от предходната седмица, че са обезвредили към 33% от военните кораби на Русия. Което възлиза на 24 обезвредени кораба и една подводница. Десантният транспортен съд „ Цезар Куников “ е бил 25-ият изведен от строя транспортен съд, съгласно сметките на Украйна.

Нападението в сряда е осъществено от подразделението на специфичните сили „ Група 13 “ на организацията. В съдействие със силите за сигурност и защита на Украйна, се споделя в изказването.

Нощни фрагменти, предоставени от Украйна, демонстрираха по какъв начин морски дрон лети към „ Цезар Куников “, преди от кораба да се издигне голям шлейф пушек.

Отбранителното разузнаване на Украйна съобщи, че корабът е бил закотвен в продължение на 10 дни на профилирано място за акостиране, където Русия може да го натовари с оръжия и военно съоръжение. То също по този начин съобщи, че по време на нападението корабът наподобява е бил претрупан.

„ Това е обвързвано с хода на специфичната военна интервенция, тъй че е прерогатив на Министерството на защитата. Предлагам ви да се обърнете към изказванията на нашите сътрудници военни. Аз не мога да кажа нищо по този въпрос “, съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков на брифинг.

Нападението в сряда е последното от поредицата украински удари по военноморските сили на Русия, която се пробва да нанесе както стратегически, по този начин и алегоричен удар против съветските сили, анексирали Крим през 2014 година

 

 

Докато пълномащабната инвазия на Русия в Украйна наближава втората си годишнина, фронтовите линии от месеци остават най-вече статични.

Но от предходната година Украйна се насочи към Черно море.

Заявявайки, че ударите ѝ по Крим и съветските кораби имат за цел да изолират полуострова. И да затруднят Русия да поддържа военните си интервенции в континенталната част на Украйна.

На въпрос по отношение на случая на конференция в Брюксел в сряда генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи общо, че „ украинците са съумели да нанесат тежки загуби на съветския Черноморски флот “ и че това е „ огромно достижение, огромна победа за украинците “.

Ръководителят на НАТО означи също, че фактът, че въоръжените сили на Украйна са отблъснали съветския черноморски флот и са отворили кулоар, им е разрешил да изнасят зърно и други артикули на международния пазар.

„ Малцина имат вяра, че това е било допустимо единствено преди няколко месеца. Но в този момент в действителност износът на зърно от Украйна се реализира даже без съглашение с Русия. Така че това демонстрира уменията и компетентността на украинските въоръжени сили “, сподели Столтенберг. И добави, че поддръжката на НАТО е била значима.

Киев все по-често употребява дронове, с цел да изравни силите си с Русия.

Бившият върховен украински военачалник Валерий Залужни акцентира смисъла на безпилотните самолети в публикация за CNN. Преди да бъде отхвърлен от поста си предходната седмица от украинския президент Володимир Зеленски.

„ Именно тези безпилотни системи – като дроновете – дружно с други типове модерни оръжия, обезпечават най-хубавия метод за Украйна да избегне въвличането в позиционна война, в която ние не притежаваме преимущество “, написа Залужний.

Един от украинските водачи на безпилотни летателни апарати съобщи пред CNN, че те са обезпечили преимущество в Черно море. Тъй като „ са много сложни за забелязване “. И дребният им размер затруднява Русия да ги таргетира. Докато дроновете могат по-лесно да таргетират военни кораби.

„ Никой боен транспортен съд не може да бъде толкоз маневрен, колкото тези дронове “, добави водачът.

Източник – CNN/Превод:SafeNews

За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News

Още вести четете в категория Свят

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР