Още един полицай е уволнен дисциплинарно след разследването на полицейския

...
Още един полицай е уволнен дисциплинарно след разследването на полицейския
Коментари Харесай

Приятелят на полицайката Симона Радева е дисциплинарно уволнен

Още един служител на реда е уволнен дисциплинарно след следствието на полицейския чадър над Георги Семерджиев. Това разгласи министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев. Става въпрос за приятеля на Симона Радева, който е работил в 4-о Районно ръководство и е измежду първите, озовали се на злополуката на бул. " Черни връх ", при която бяха убити две млади дами.

В края на декември юристът на фамилията на Хариет Стефанович - една от жертвите на злополуката, изнесе данни, съгласно които приятелят на Симона Радева - служителят на реда от Четвърто районно ръководство Мирослав Якимов не е снел данните на очевидец, който е видял Семерджиев да бяга от мястото на злополуката.

Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев разгласи, че разплитането на проблема с полицейския чадър над Георги Семерджиев, е стигнало своя край. Извън уволнените дисциплинарно поличаи, още 38 чиновници на реда са осъдени по някакъв метод поради случая.

" Когато са осъдени толкоз доста хора, към тази система не може да има искания че не се чисти ", сподели Демерджиев.

Парични награди подтикват чиновниците на реда, които съзнателно извършват отговорностите си, сподели още вътрешният министър. Такива, да вземем за пример, са получили всички, които са заловили противозаконни мигранти.

Според Демерджиев би трябвало да се вкарат солидни привилегии за пенсионираните служители на реда, които са изпълнили службата си без нарушавания. Целта е те да се трансфорат в тласък за добра работа на чиновниците на реда.

Министерство на вътрешните работи към момента няма отговор от Русия за какво журналистът Христо Грозев е разгласен за федерално търсене, сподели още Демерджиев.

" В взаимозависимост от отговора от съветска страна ще преценим какви дейности да предприемем. По случая страната си свърши работата доколкото може. Следим го доста деликатно. Там, където е належащо, се намесват и службите ", уточни той.

Задържането на британеца Дейвид Бодил, който се търси от Интерпол, е реализация на ДАНС, с присъединяване на Министерство на вътрешните работи. Иван Демерджиев дефинира ареста като рутинна интервенция, каквито се случват постоянно през последните месеци.

Не е имало особена опозиция при ареста на Дейвид Бодил, уточни още вътрешният министър. Той увери, че всички процедури по проблема ще бъдат спазени прецизно и предвижда, че евентуално Бодил ще бъде екстрадиран в родината му.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР