Още един пловдивски млад талант – 11 годишният Йордан Попов,

...
Още един пловдивски млад талант – 11 годишният Йордан Попов,
Коментари Харесай

Фондация Пловдив 2019 подкрепи пловдивски талант за участие в майсторски клас в Австрия

Още един пловдивски млад гений – 11 годишният Йордан Попов, ученик на НУМТИ " Добрин Петков “ – Пловдив от класа по пиано на Елена Тасева, се завърна от присъединяване в Музикална Академия – Лилиенфелд, с помощта на поддръжката на стратегия " Полети “ на Фондация " Пловдив 2019 “.

Академията, която се организира в интервала 3-10 юли в красивото градче Лилиенфелд, Долна Австрия, се провежда към този момент 44 години, без спиране.

Младото пловдивско дарование имаше неповторимата опция да взе участие в музикалната Академия, дружно с още над 50 участници от разнообразни националности – Австрия, Италия, Русия, Китай и други Той се включи в майсторския клас на известния учител по пиано Александър Геберович, дълготраен учител в една от най-престижните Академии във Виена - Universität für Musik und darstellende Kunst, Wien. Ежедневните занимания на младите музиканти се организираха в средновековния манастир Лилиенфелд, учреден през 1202 година от Леополд IV, херцог на Австрия и Щирия.

Важно е да се означи, че австрийската школа в класическата музика е най-хубавата в света и задава международните всепризнати стандарти при осъществяванията и интерпретациите на класическите създатели.

Йордан беше определен да свири на заключителния концерт на Академията, който се организира във внушителната зала " Dormitorium “, където той извърши Соната № 12, F-Dur, KV 332 на Моцарт.

Творческият път на Йордан Попов е относително пай, тъй като първият му допир с пианото е на 15.09.2017 година, когато той е едвам в първи клас. Благодарение на изключителната педагогическа и професионална работа на Елена Тасева и преподавателката по солфеж Цветелина Семерджиева, както и на разбирането и съдействието на директорката Нели Попова-Коева, той има към този момент зад тила си тридесет и един състезанието, една музикална академия и работа с трима интернационално приети професора по пиано – един от България и двама от Австрия.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР