Още един от тримата национални състезатели по плуване, които са

...
Още един от тримата национални състезатели по плуване, които са
Коментари Харесай

Здравко Баблаков пред Sportal.bg: Всеки гледа да си измие ръцете с нас

Още един от тримата национални състезатели по плуване, които са дали позитивни допинг проби за станозолол, Здравко Баблаков приказва извънредно пред Sportal.bg. Другите двама са Благой Панайотов и Светлозар Николов. Баблаков има има затрупан норматив “Б” на 100 метра бруст за Олимпийските игри в Токио.

" За себе си, даже и за другите две момчета, мога изрично да кажа, че нито един от нас не е употребявал неразрешени вещества. Освен витамините от националния тим, никой от нас не е взимал нищо друго. Всичко са ни давали от националния тим ", съобщи великотърновецът пред Sportal.bg.

" В този ден тестваха единствено нас тримата, само че по тази логичност би трябвало да са и останалите състезатели. Засега сме единствено тримата. Предполагам, че за другите няма да се вземат ограничения да се изследват или да дадат допинг проба. Не знам по какъв начин да дефинира нещата. Още от 2020 година съм подписал контракт за централизирана подготовка с националния тим. Прибирам се за по една седмица и отново се връщам на лагер. Лишавам се от супер доста неща, не мога да се видя със фамилията си - целият този труд, който сме положили тези 11 години, другите повече. Това просто е необяснимо. Това е неописуемо. Не знам какво да си мисля, какво да върша, какви решения да взимам. Даже не знам по какъв начин да обясня ", добави Баблаков.

Според него кариерата му към този момент е завършила, защото го грози наказване от 4 години: “Доста неща ще се трансформират за тези 4 години, даже и да упражнявам. Всеки състезател ще го разбере. Няма по какъв начин да продължа напред. Гледам да не мисля за случилото се, да се съсредоточвам повече върху учебното заведение, тъй като май месец има матури. След това ще аплайвам за студент някъде и вероятно по-късно да си продължа бъдещето напред.”

Баблаков е отчаян, че му се постанова да се раздели със спорта по този метод: " Доста скърбя. Никога през спортната си кариера не съм си помислял, че ще приключа с плуването по този метод. За мен това е неописуемо - просто нямам думи по какъв начин да опиша случилото се. Доста разнообразни неща слушах тези дни - всеки гледа да си измие ръцете с нас, тъй като е по-добре да изгонят трима състезатели, в сравнение с да “изгори” цялата федерация и целият тим. "

" Получих пояснения от Кристиян Минковски от рода, че анабол може да има в паста за зъби, протеинови барчета и така нататък Кой не е ял протеиново барче след подготовка. Това е нелогично пояснение. Няма по какъв начин да стане. Абсолютно сигурен съм, че не съм взимал нищо друго - единствено витамини, които ми дават на лагер. Когато съм си у дома една седмица, се почиствам от това и взимам нищо ", сподели още Баблаков.

Великотърновецът насочи съвет към бъдещите национали и плувци: " Искам да ги съветвам в никакъв случай да не се доверяват изцяло на треньорите си. Колкото и да са упражнявали, колкото и да са били дружно по надпревари, по лагери - в никакъв случай да не се доверяват изцяло и постоянно да знаят изцяло какво одобряват. "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР