Още един от опитните играчи се сбогува с мъжкия национален

...
Още един от опитните играчи се сбогува с мъжкия национален
Коментари Харесай

Още един баскетболист се сбогува с националния отбор

Още един от опитните играчи се сбогува с мъжкия народен тим. Макар да не разгласи непосредствено, че повече няма да играе за България, Александър Янев на процедура загатна за това посредством дълго и прочувствено обръщение в обществените мрежи. Ето какво написа той:

" Отново беше горещо лято, градът Ботевград, а годината 2005. Предстоеше лагер на народен тим U16, на който му предстоеше европейско състезание, а аз бях още на 15 година Не попаднах в тима, нямах нужните качества на този стадий, само че година по-късно към този момент бях подготвен и по този начин до ден сегашен... 17 години по-късно. Годината беше 2008, таман се прибрахме от Екологичен потенциал в Гърция U18, когато ми споделиха, че лагерът към момента не е приключил за мен? Трябваше да се причисля в мъжкия народен тим и малко по малко до ден сегашен... 14 години по-късно.

Благодаря на всички треньори, с които съм работил през тези 17 години в националните тимове. Благодаря на всички съотборници за моментите, в които сме били дружно с екипа на България. Благодаря на всички хора, които поддържат националните тимове по баскетбол, и които постоянно са били покрай нас, в хубави и неприятни моменти. Благодаря на националния тим за всички претърпяни страсти и моменти. Имах възможноста да бъда съотборник с най-хубавите играчи, както на България, по този начин и да играя против топ играчи в Европа. Благодарен съм ти..., НАЦИОНАЛЕН ОТБОР, за тези 17 години дружно.

Пожелавам на всички да изпитат какво е възприятието да облечеш екипа на България, да излезеш на терена и да запееш химна на България пред трибагреника и откакто свърши химна, да усетиш и видиш цялото си тяло, какъв брой е настръхнало... Да, по този начин е всякога, когато си с екипа на родината си и играеш за родината си... Бъдете горди с това! "

След края на Евробаскет 2022 Чавдар Костов и Дий Бост също обявиха, че мачът с Белгия е бил финален за тях с екипа на " лъвовете ".
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР