Още един мобилен оператор в България вдига цените на своите

...
Още един мобилен оператор в България вдига цените на своите
Коментари Харесай

Още един мобилен оператор в България вдига цените на своите клиенти

Още един мобилен оператор в България подвига цените на своите клиенти. Става дума за Yettel. Припомняме, че другите два телекома, А1 и " Виваком ", също предизвестиха своите консуматори, че следва индексиране на таксите.

А ето какво пишa Yettel те до своите клиенти:

" В сходство с клаузите в договорите ни с клиентите планираме да индексираме цените на мобилни услуги, за дейно справяне с настоящите стопански провокации и обезпечаване на най-хубавото обслужване ", показват от Yettel.

Причината, която трите компании акцентираха е, че средногодишната инфлация за 2023 година е била 9.5%.

Неоснователно е настояването на мобилните оператори за ново повдигане на абонаментите от февруари. Това съобщи в " Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия омбудсманът проф. Диана Ковачева. Миналата година телекомите подвигнаха цените си над 15 % поради " значителната инфлация ".

" Каква инфлация има в този момент? Телекомите подвигнаха таксите си предходната година и институциите не реагираха. Това са неравноправни клаузи, тъй като потребителите не могат да ги договорят. Заради неразбираеми инфлационни клаузи в договорите, няма гаранция с какъв брой ще се усили цената. Няколко пъти съзирах КЗП и Министерството на стопанската система по въпроса. Институциите би трябвало доста ясно да защитят жителите, тъй като тези клаузи са непозволени ", изясни проф. Диана Ковачева.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР