Още един милион е необходим, за да се довършат ремонтите

...
Още един милион е необходим, за да се довършат ремонтите
Коментари Харесай

Режем лентите по Региони в растеж в кал и прах

Още един милион е нужен, с цел да се довършат ремонтите на няколко улици в зоната сред бул. „ Княгиня Мария Луиза ”, ул. „ Митрополит Панарет ”, бул. „ Марица-юг ” и „ Източен ”. Дейностите по плана за възстановяване на градската среда, финансиран с 20 млн. лв. по оперативна стратегия „ Региони в напредък ”, съвсем са приключени. Въпреки това някои сектори са си останали в същия плачевен тип - с дупки, тиня и прахуляк. Те също бяха включени в плана, само че парите не стигнаха, изясни кметът на „ Централен ” Георги Стаменов. Той добави, че всички проблематични сектори са огледани от специалисти и са разказани за ремонтите да бъдат довършени. Както " Марица " писа преди време, от ръководещия орган на програмата Министерство на регионалното развитие постановиха финансова глоба на Община Пловдив за над 1 млн. лв. поради нарушавания при провеждането на публичните поръчки за избор на реализатори.

„ Чакаме от общинския бюджет близо 500 000 лв. за благоустрояване на междублоковото пространство сред бул. „ Шести септември ”, ул. „ Ламартин ” и „ Весела ”, посочи зам.-кметът на региона инж. Тошо Пашов. Средствата ще бъдат вложени за създаване на паркоместа, улично осветяване и отводняване. В плана е включено и пробутване на вътрешна връзка, която ще даде на хората от блоковете опция за директен достъп до бул. „ Шести септември ”. Сега пред блоковете е като разорана целина. Ремонтът ще продължи и на ул. " Княз Богориди ".

Ул. „ Козлодуй ”, част от която остана на калдъръм, ще бъде приключена със личните средства на региона, защото сумата е единствено 16 000 лв.. Ремонтът ще стартира незабавно откакто от „ Пътища - Пловдив ” дават паважа, който се съхранява в склада на компанията, откакто е отхвърлен при други поправки. От „ Централен ” са декларирали каменни блокчета за 200 кв. метра. „ Процедурата е комплицирана, прави се писмена поръчка и се сформират протоколи ”, изясни инж. Пашов.

В кметството се надяват в близко време да довършат тротоарите на ул. „ Княз Черказки ” и паркоместа на ул. „ Георги Тертер ”, за които също не стигнаха средства. За ул. „ Неофит Бозвели ” са нужни 300 000 лв.. Артисалият сектор е на калдъръм и при всеки дъжд безусловно потъва в локви и тиня.

До великденските празници ще завърши ремонтът на един сектор от ул. " Захари Стоянов " от западната страна на Бунарджика. С икономисани средства администрацията на " Централен " желае да пооправи ул. " Войнишка популярност " и " Габър ", които са в доста неприятно положение.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР