Още един месец, още един обезсърчаващ доклад за инфлацията. Това

...
Още един месец, още един обезсърчаващ доклад за инфлацията. Това
Коментари Харесай

Как ипотечните лихви могат да бъдат повлияни от новия доклад за инфлацията

Още един месец, още един обезсърчаващ отчет за инфлацията.

Това беше главният извод в сряда, когато Министерството на труда разгласи данните за инфлацията за септември. Цените се покачиха с 0,4% от август до септември, до момента в който годишната потребителска инфлация остана непроменена на равнище от 3,7% през август. Основните цени, които изключват разноските за храна и сила, както и разноските за заслон, се покачиха през месеца.

С инфлацията, която към момента е отвън целевата цел от 2%, Федералният запас към момента има работа. И с лихвите, които към този момент са на 22-годишен връх, това може да значи повече болежка за кредитополучателите. Но какво ще кажете за купувачите на жилища и тези, които желаят да рефинансират съществуващия си дом? По-долу ще разбием какво може да значи новият доклад за инфлацията за лихвите по ипотечните заеми.

Започнете, като проучите вариантите си за ипотечни лихвени проценти тук, с цел да видите защо бихте могли да се класирате.

Как ипотека процентите могат да бъдат повлияни от новия отчет за инфлацията

По-високата инфлация — или даже инфлацията, която остава непроменена — като цяло не е добра вест за лихвите по ипотечните заеми. С днешните ипотечни лихви, които са най-високи от 2000 година насам (в момента се движат покрай 8% за 30-годишна ипотека), е малко евентуално те да паднат скоро.

Въпреки това е малко евентуално те да се усилят и през октомври. Всяко доста нарастване на лихвите по ипотечните заеми е малко евентуално да се случи преди Фед да се срещне още веднъж на 31 октомври и 1 ноември. Увеличаването на референтния лихвен % след тази среща обаче евентуално ще докара до ново нарастване на ипотечните лихви.

< p> На този декор купувачите на жилища може да желаят да заключат курс през днешния ден. Въпреки че ставките са доста по-високи от това, което бяха през последните години, те към момента могат да бъдат по-добри от това, което следва. И до момента в който лихвен % по ипотечния заем от 8% не е ничия концепция за преференциална договорка, той може да бъде доста по-нисък от предлагания до края на годината — или даже през 2024 година

„ Стана все по-очевидно, че процентите ще бъде „ по-високо за по-дълго “, защото икономическата резистентност продължава и Фед остава зает да приведе инфлацията в сходство с дълготрайната си цел от 2% “, сподели Кели Мискунас, старши шеф на финансовите пазари в Better, неотдавна пред CBS News. „ Докато пазарът може умерено да одобри, че цикълът на повишаване е завършил, може да забележим, че ипотечните лихви не престават да се повишават при започване на 2024 година “

С това схващане купувачите на жилища може да желаят да работят в този момент. Вижте за какви лихви можете да се класирате тук в този момент.

Други варианти

Въпреки че ипотечните лихви от 3% или по-малко е малко евентуално да се появят още веднъж скоро, към момента има някои способи, по които купувачите могат вземете ставка под междинната в този момент. Ето две, които би трябвало да знаете:

Ипотечни точки: Ипотечните точки служат като такса, която купувачът заплаща на кредитора, с цел да обезпечи по-ниска ставка (помислете: 8% без точки и 7,75% с тях в момента). Тази такса може да бъде платена авансово при затваряне или може да бъде включена в общия ипотечен заем. Въпреки че няма да понижи фрапантно ставката, може да си коства за някои купувачи, изключително тези, които възнамеряват да останат в дома задоволително дълго, с цел да възстановят разноските за точките. Ипотеки с пригодим лихвен %: Ипотечните заеми с пригодим лихвен % са тъкмо по какъв начин звучат – ипотеки с лихви, които могат да се поправят с времето. Въпреки че те могат и евентуално ще се усилят с течение на времето, те могат да бъдат чудесна опция за тези, които желаят да обезпечат допустимо най-ниската ставка в този момент. Плюс това, в случай че лихвените проценти в последна сметка се покачат, притежателите на жилища постоянно могат да рефинансират оставащия си заем във версия с закрепен лихвен %.

Долната линия

Инфлацията, която пораства — или даже остава постоянна — не е добра вест за купувачи на жилища. Но това може да бъде мотивиращ фактор за тези, които обмислят покупка на жилище в този момент. Ако изчакат, едно или две спомагателни покачвания на лихвите може изцяло да ги изместят от пазара. И към момента има някои способи да се понижат днешните високи лихвени проценти по ипотечните заеми, най-вече посредством закупуване на ипотечни точки или посредством кандидатстване за ипотечен заем с променлива рента. Те не са идеални други възможности, само че биха могли да си разрешат на купувача известно време, до момента в който цените в последна сметка паднат през идващите месеци и години.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР