Още един медик загуби живота си, след като се разболя

...
Още един медик загуби живота си, след като се разболя
Коментари Харесай

Коронавирусът отне живота на републиканския консултант по неврология

Още един доктор загуби живота си, откакто се разболя от Covid-19 - умрял е проф. Иван Манчев - някогашен зам.-декан на Медицинския факултет на Тракийския университет и началник на университетската клиника по неврология, заяви clinica.bg.

След като се е разболял от ковид, той е бил приет в болница в УМБАЛ " Проф. Стоян Киркович " в Стара Загора.

Проф. доктор Иван Христов Манчев, д.м.н. е роден в гр. Пловдив. Висшето си обучение е приключил през 1978 година в Медицинската академия - София. От 1981 година до 1990 година е работил като ординатор в Неврологично поделение на ПОБ - Бургас. През 1983 година е придобил компетентност по неврология, а през 2006 година и " Обща медицина ". От 1985 година той е работил като помощник по " Дългосрочна сложна целева стратегия за проучване на индивида и неговия мозък ". В рамките на програмата е приготвил дисертационен труд за придобиване на научна степен " Кандидат на медицинските науки ", която е защитил през 1989.

През 2010-а проф. Манчев е номиниран за " British Doctor of Philisophy Degree " (PhD) standart " от UK NARIC. През 2011 година е почетен с научната степен " Доктор на медицинските науки ". През 2011г. той е определен за професор по неврология.

През 2014г. проф.Манчев е определен за учен в Международната Славянска академия за просвета, обучение, изкуство и просвета.

Той бе републикански съветник по неврология за Старозагорска, Сливенска, Бургаска и Ямболска област, а също по този начин се занимаваше и с образованието на специализиращи лекари по неврология от Стара Загора.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР