Още един круизен кораб на компанията Carnival се превърна в

...
Още един круизен кораб на компанията Carnival се превърна в
Коментари Харесай

Коронавирусът нападна нов круизен кораб

Още един круизен транспортен съд на компанията Carnival се трансформира в огнище на ковид Covid-19, оповестява "Уолстрийт джърнъл ".
Този път става въпроса за лайнер, основан на Западното крайбрежие на Съединени американски щати, наименуван "Гранд принцес " (Grand Princess), за който здравните управляващи показват, че най-малко един някогашен пасажер е умрял след неотдавнашен круиз.
Възрастен пасажер от круизния транспортен съд "Гранд принцес " по време на негово пътешестване до Мексико сред 11-ти и 21-ви февруари се трансформира в първият човек в Калифорния, умрял от Covid-19, откакто преди този момент беше приет в болница, оповестиха през вчерашния ден здравни чиновници.
В тази връзка корабът, пътуващ до Хавай със спирка в Мексико, е получил заповед да се върне към пристанището в Сан Франциско. Морският съд е с потенциал 2 600 посетители и 1 150 души екипаж.
Губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм съобщи късно вечерта в сряда, че на круизният транспортен съд няма да бъде позволено да акустира на сушата, до момента в който щатските управляващи не оценят по подобаващ метод положението на пасажерите и на кораба.
"Това е динамична обстановка ", уточни Нюсъм на брифинг за пресата.
По-рано в сряда чиновниците на Princess Cruises на компанията Carnival обявиха, че Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите са ги уведомили, че проверяват "малък клъстер " от случаи с Covid-19 в Северна Калифорния, обвързани с пътуването на посетител на същия транспортен съд през февруари сред Сан Франсиско и Мексико.
Компанията, който е най-големият круизен оператор в света, също по този начин има и круизния транспортен съд "Даймънд принцес " (Diamond Princess), където стотици пасажери се заразиха с ковид, когато той дебаркира на японско пристанище през януари. Този транспортен съд беше под карантина в продължение на две седмици.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР