Още един казус коментираха днес народни представители в парламента, който

...
Още един казус коментираха днес народни представители в парламента, който
Коментари Харесай

Ново 20: По две заплати ли ще взимат депутатите?

Още един проблем разясниха през днешния ден народни представители в Народното събрание, който идва с измененията в Конституцията - член 64, алинея 4 от Конституцията, съгласно който 49-ото Народно заседание ще остане настоящо до клетвата на 50-ия парламент. Така за интервала на застъпване ще се заплащат заплати на депутатите и за двата мандата.

Коментар пристигна от депутата от ПП-ДБ Настимир Ананиев, който увери:

" Не е редно да се взимат две заплати. Имате поради - в случай че някой е определен и от остарелия, и от настоящия парламент. Аз в случай че взема двойна заплата, ще се откажа от нея ".

Опозицията упрекна ПП-ДБ за всички проблеми, които измененията в Конституцията могат да провокират. Костадин Костадинов от " Възраждане " съобщи: " Пореден парламентарен парадокс. Това го няма на никое място по света и още веднъж беше направено поради ПП-ДБ, тъй като предложенията бяха техни, в случай че помните, и в този момент е моментът, в който те би трябвало да поемат политическата отговорност ".

Такава е позицията и на Тошко Йорданов от " ИТН ": " Когато се одобряваха тези глупави промени в Конституцията, казахме проблемите, които ще се получат със служебния министър председател, проблемите с това, че ще има две Народни събрания едновременно ".

По-рано водачът на ГЕРБ Бойко Борисов първи изрази убеденост, че няма да се стигне до конституционна рецесия поради новата процедура по назначение на служебно държавно управление от президента. Лидерите на ПП-ДБ към този момент публично не са коментирали проблема.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР