Още един хотел от империята на Ветко Арабаджиев мина в

...
Още един хотел от империята на Ветко Арабаджиев мина в
Коментари Харесай

Ветко се раздели с „Маринела”

Още един хотел от империята на Ветко Арабаджиев мина в непознати ръце. Засега 5-звездният „ Маринела “ в столицата не е продаден, а единствено се стопанисва и ръководи от друго сдружение - „ Сити хотел мениджмънт “ ЕАД със притежател 37-годишния Калоян Николов, написа marica.bg.

Любопитна детайлност е, че компанията е новоизлюпена, записана е в края на ноември предходната година с предмет на активност хотелиерство, ресторантьорство, туроператорска активност и така нататък Още по-интересно е, че ЕАД-то е на същия адрес, както и компанията на Арабаджиеви - бул. „ Джеймс Баучер “ 100.

Собственик на хотела е ВГ АД. Буквите на латиница от дълго време красяха фасадата на 18-етажната постройка. В Борда на шефовете влизат синът Вълчо Арабаджиев, дъщерята Александра и майка им Маринела Арабаджиева, а представител на сдружението до последно е била Александра. После е заличена. ВГ АД почтително е подало декларация в инструкции период по Закона за ограниченията против изпиране на пари, от което предстоящо излиза наяве, че действителните притежатели са офшорни компании. Като физическо лице, участващо директно или индиректно в ръководството на сдружение, е посочен Петрос Економидес от Кипър, а като юридическо - Океанос Консултантс Лимитед от Вирджинските острови.

Именитата пловдивска фамилия Арабаджиеви купи някогашния хотел „ Кемпински” в края на 2014 година от наследниците на починалия Иван Зографски, напомня marica.bg. Цена не бе обявена публично, съгласно участници на имотния пазар тя се въртеше в диапазона 25-45 млн. евро.

Няколко месеца по-късно изтече договорът за ръководство с интернационалната верига „ Кемпински”, нов договор не бе подписан и името на хотела бе променено на „ Маринела”. Направиха се доста поправки и усъвършенствания, в това число казино и спомагателни питейни заведения. Не мина и без няколко абсурда - първо екозащитници от региона скочиха, като схванаха, че се изкореняват японските вишни пред достолепната постройка и на тяхно място се поставят палми /запазена марка и за пловдивския хотел "Марица ", а след това ДНСК се намеси, тъй като откри нелегално строителство и продължение. След ареста на Ветко Арабаджиев хотел "Маринела " няколко пъти бе запечатван от данъчните поради неизрядна фискална политика.

Хотелът и до през днешния ден е един от най-големите в София. Има 442 стаи и 700 кревати, сочи регистърът на Министерство на туризма. Президентският апартамент на 18-ия етаж няма конкуренция в хотелския бизнес - той е най-просторният в цялата столица и заема повърхност от 270 квадрата. Има хол, столова с маса за 10 индивида, офис, втора спалня със лична баня, будоар с ретро вана и панорамна панорама оттова и заключваща система, съгласно най-високите условия за сигурност.



Морската перла на Ветко Арабаджиев - хотел "Виктория палас " на Слънчев бряг - бе изтъргувана за над 50 милиона лв.

Преди няколко месеца бе изтъргувана морската перла на Ветко Арабаджиев - хотел "Виктория палас " на Слънчев бряг. Цената бе малко над 50 милиона лв., а покупател - незнайното сдружение "С.Б. Роял Хотелс ".

Ветко и Маринела Арабаджиеви са в ареста от началото на май, откакто ги екстрадираха от испанско градче, където се укриваха. Обвиненията против тях са за данъчни измами и пране на пари. Още тогава се заприказва, че той стартира да разпродава тихомълком бизнеса си, с цел да не може страната посредством КПКОНПИ да постави ръка върху него.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР