Още един депутатски имунитет иска главният прокурор Иван Гешев. Днес

...
Още един депутатски имунитет иска главният прокурор Иван Гешев. Днес
Коментари Харесай

Искат още един депутатски имунитет - за смърт на пътя

Още един депутатски имунитет желае основният прокурор Иван Гешев. Днес е импортирано искане за събаряне на имунитета на народния представител от Движение за права и свободи Юсеин Вейселов, както излиза наяве от известието на държавното обвиняване - поради дело за породена гибел на пътя.

Макар от прокуратурата да показват единствено буквите В.Ю., както и че поради депутатския имунитет Окръжният съд в Габрово краткотрайно е спрял наказателното произвеждане, излиза наяве, че зад буквите стои националният фаворит от Движението. Вейселов е фаворит от габровския регион и е от Севлиево.

В остаряло известие на съда за прекратяването на наказателното произвеждане се загатва, че наказателното произвеждане против Ю.В. се води за това, че на 22 октомври 2019 година, карайки БМВ е нарушил разпоредбите за придвижване на пътищата и е предизвикал гибелта на движещ се отсреща велосипедист - по несъобразителност. Инцидентът с съдбовен край станал на пътя сред селата Кормянско и Петко Славейков, община Севлиево.

" Продължаването на наказателното гонене против народния представител от 47-ото Народно заседание е допустимо единствено с позволение на Народното събрание на Република България или при писменото единодушие на Ю.В. ", показват през днешния ден от държавното обвиняване.

Оттам желаеха в средата на предишния декември имунитета на още един народен представител от Движение за права и свободи - монтанския фаворит Димитър Аврамов. Ден по-късно той самичък даде единодушие и не се стигна до гласоподаване в пленарна зала.

Ето известието на прокуратурата от през днешния ден:

Днес, 01.02.2022 година, основният прокурор на Република България внесе в деловодството на 47-ото Народно заседание искане за събаряне на имунитета на народния представител Ю.В.

С решение на ЦИК от 19.11.2021 година подсъдимият Ю.В. е разгласен за депутат.

Главният прокурор изиска да се даде позволение за продължение на наказателното произвеждане против народния представител, който е притеглен към наказателна отговорност за закононарушение от общ темперамент.

С определение от 13.12.2021 година Окръжният съд в Габрово е спрял наказателното произвеждане против Ю.В. на съображение член 25, ал.1, т.3 от Наказателно-процесуален кодекс - заради придобиване на депутатски имунитет.

Окръжна прокуратура-Габрово е внесла обвинителен акт на 10.09.2021 година за закононарушение по член 343 алинея 1 б. „ в “ във вр. с член 342 алинея 1 от Наказателен кодекс - закононарушение по превоза.

Продължаването на наказателното гонене против народния представител от 47-ото Народно заседание е допустимо единствено с позволение на Народното събрание на Република България или при писменото единодушие на Ю.В.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР