Още един държавен глава ще бъде разпитан по делото срещу

...
Още един държавен глава ще бъде разпитан по делото срещу
Коментари Харесай

Ти да видиш: Плевнелиев отива в съда!

Още един държавен глава ще бъде разпитан по делото против някогашния министър на защитата Николай Ненчев. Предстои на 8 ноември като очевидец да се яви в съда президентът на България в интервала 2012г.- 2017г. Росен Плевнелиев.

Припомняме, някогашният боен министър Николай Ненчев е обвиняем за това, че не е извършил контракт с съветска компания " РСК-МиГ " за ремонта на изтребителите. На 4 юли тази години като очевидец по делото в правосъдна зала към този момент се яви актуалният държавен глава Румен Радев.

В правосъдната зала стана ясно, че Плевнелиев е бил свикан за през днешния ден, само че е изпратил молба, в която е декларирал, че явяването му на днешното съвещание е невероятно, тъй като е в чужбина. Плевнелиев е бил свикан от страна на прокуратурата, само че бранителите на Ненчев също държат на неговия разпит.

На днешното съвещание бе разпитан някогашният длъжностен министър на защитата в интервала 6 август 2014 година - 7 ноември 2014 година Велизар Шаламанов.

Адвокатът на Ненчев Менко Менков уточни, че Шаламанов е извънредно значим очевидец. Менков сподели, че Шаламанов е участвал на срещата в Уелс през 2014г. на държавните глави на страните, които са членки на НАТО. " Там се взема решение и се подписват няколко заявления за ограничение зависимостта от Русия на военните доставки и военното съоръжение в страните-членки в НАТО, което директно касае България и последващите дейности, които са предприели- приемането на програмата 2020 в България и последващите решения за отърсване зависимостта от Русия ", съобщи Менков. От това е последвало решението на Ненчев за предаване за рационализация на част от моторите на самолетите МиГ-29 в Полша, изясни Менков.

На въпрос това дело не се ли свежда до това дали министър Ненчев е имал право да откаже към този момент подписани контракти или не е имал това право, а не толкоз за интернационалните връзки и решенията на Уелс, бранителите на Ненчев дадоха отговор, че едното допуска другото.

" Действията на министър Ненчев са подбудени от решенията на върха в НАТО и програмата на Министерския съвет, която е наложителна за осъществяване ", посочи юрист Менков. Той добави, че също така има решения на Народното събрание за сключване на договорите за рационализация с Полша.

" Тоест решението на министър Ненчев е изцяло вярно и обосновано ", сподели още бранителят на Ненчев.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: news.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР