Още един човек с усложнения от Covid-19 е почина. след

...
Още един човек с усложнения от Covid-19 е почина. след
Коментари Харесай

Още един мъж с Covid-19 почина след обикаляне по болници в София

Още един човек с затруднения от Covid-19 е умря. след няколкодневно разкарване по лечебни заведения в София, отвод да го одобряват и най-после e приет в болница в Своге, където обаче умира. За случая описа дъщерята на умрелия 72-годишен мъж Мария Тенчева в сряда пред бТВ. Баща ѝ се почуствал зле откакто се е върнал от санаториум в Павел баня. " Баща ми беше на санаториум в Павел баня. Той е работещ човек, работеше до последния си момент. На 72 години беше в доста положително здраве, постоянно се е грижил за здравето си ", описа Тенчева.

След като се връща от санаториума не се усеща добре и предишния вторник с ваучър от персоналния доктор отива във ВМА за PCR тест. Имало е доста хора и защото не се е чувствал добре се е прибрал назад у дома.

" Отива в сряда, вършат му PCR тест и му споделят - на следващия ден ще ви се обадим за резултата, в случай че е позитивен. Ако не е, няма да ви звъним, живейте си умерено. Преслушали са му гърдите и са му споделили, че няма проблем с дробовете ", описа още дъщерята.

Предписват му " Сумамед " – антибиотик, който се дава на пациенти с Covid-19 и го изпращат на домашно лекуване.

" В четвъртък започнах да диря контакти, с цел да схвана резултата от PCR и разбрах, че е позитивен. В петък към 11 ч. извиках кола за спешна помощ, започнах да очаквам пред блока, само че не влязох при татко ми. Търсих защитно облекло по аптеките, само че не открих. Линейката пристигна в 19.30 ч. Баща ми беше със сатурация 75, което разрешава да се борим за живота му. След това отидохме в Националното координационно звено, само че там споделиха, че няма места на никое място и не могат да ни одобряват ", описа Мария Тенчева. Тя изясни, че колата за спешна помощ се е върнаха у тях.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР