Още един човек беше екзекутиран в Саудитска Арабия, след като

...
Още един човек беше екзекутиран в Саудитска Арабия, след като
Коментари Харесай

Саудитска Арабия екзекутира още един човек по обвинение в тероризъм 

Още един човек беше екзекутиран в Саудитска Арабия, откакто беше упрекнат, че е бил подготвен във вражеска страна да употребява оръжие, за да " посегне на сигурността на кралството ", заяви Франс прес. Информацията е на Саудитската организация по печата, предава Българска телеграфна агенция.

С това броят на изтезанията за тероризъм в страната от началото на месеца доближи 7, множеството са осъществени в източната част на сунитското кралство, която е бастион на шиитското малцинство. Саудитска Арабия е една от страните, издаващи най-вече смъртни присъди, като от началото на годината са били екзекутирани 36 души.


През 2022 година са били екзекутирани 147, или двойно повече от предходната година. В тази цифра се включват 81 наказани за тероризъм, които бяха екзекутирани в един и същи ден, предизвиквайки рецензии от интернационалната общественост.

Екзекутираният през вчерашния ден мъж, роден в страната, е бил приет за отговорен, че се е включил към боен лагер на " вражеска страна ", където се е обучавал в потребление на оръжие и на експлозиви. След това той се е върнал, за да приложи на процедура своите терористични проекти, които биха заплашили сигурността на кралството.

Трима други саудитци бяха екзекутирани предходния ден в източната част на страната, по същите обвинявания, добави Саудитската организация по печата.

Над 1000 наказани на гибел бяха екзекутирани от идването на власт на крал Салман и неговия наследник Мохамед, де факто управляващ кралството, съгласно броене на английската правозащитна организация Реприйв и на Европейско-саудитската организация по правата на индивида, оповестено при започване на годината. Оттогава насам в кралството се осъществявани приблизително 129, 5 изтезания годишно, в съпоставяне със 70, 8 годишно в интервала 2010-2014 година, съгласно същия източник.


Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР