Още един американски боен кораб е пристигнал в района на

...
Още един американски боен кораб е пристигнал в района на
Коментари Харесай

Нов амфибиен кораб на американските ВМС е пристигнал в района на Близкия изток

Още един американски военен транспортен съд е дошъл в региона на Близкия изток на фона на засилващото се напрежение с Иран, съобщи Асошиейтед прес.

Според известие на Военноморски сили на Съединени американски щати универсалният десантен транспортен съд "Боксър " дружно с амфибийния транспортен док "Джон П. Мърта " и амфибийния десантен док "Харпър Хери " към този момент обитават в оперативната зона на Пети военен флот на Съединени американски щати. От Военноморски сили не прецизираха местоположението на тези кораби.

Базираният в Бахрейн Пети флот дава отговор за наличието на американски военни кораби в Персийския залив и водите към Близкия изток. На борда на кораба амфибия "Боксър " е 11-а експедиционна част от морската пехота, както и ескадрила от бойни хеликоптери. Корабът е потеглил от Сан Диего на 1 май на път за Индийския океан. Групата на "Боксър " замества корабната група на "Киърсардж ", отбелязва Българска телеграфна агенция.

В района е ситуирана също бойна група кораби отпред със самолетоносача на Съединени американски щати "Ейбрахам Линкълн ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР