Още е рано сутрин, ако 12.00 е часът, в който

...
Още е рано сутрин, ако 12.00 е часът, в който
Коментари Харесай

Митов срещу Гюров: Ако кабинетът ще се съставя в 12.00 ч., то сега сме рано сутрин

Още е рано заран, в случай че 12.00 е часът, в който ще се сформира държавно управление. Така стартира диалогът в " Панорама ", подхванат от водещия Бойко Василев и с участници Даниел Митов от ГЕРБ и Андрей Гюров от " Продължаваме Промояната ".

Ще създадем всичко допустимо, още с първия мандат - трябват съществени съответни диалози, какви да са евентуалните решения, сподели Митов и подмятна, че през днешния ден е видял разделяне в Политическа партия, при което Асен Василев е дал своя вот срещу, а други въздържали се по въпроса за доставката на още 8 бойни самолета F-16.

" Очевидно има някаква секта вътре, която стартира да ми наподобява като проруска. Асен Василев беше индивидът, който издейства дерогация за съветския нефт, той нападна америакнското посолство, под негов напън вкаараха медиатори за газа. Започва да ми наподобява на тренд, нека ме опровергаят ", разяснява Митов.

Той отбеляза, че се основава евроатлантически консенсус - и уточни като образци единодушието за еврото и военната помощ за Украйна. В българския парламент може да се получи ръководство въз основата на такива болшинства, само че се спъва от образци като разделянето в Политическа партия, акцентира Митов.

" Това са знаци, че в българския парламент могат да бъдат създавани болшинства, може да се получи и ръководство към такива рационални политики, само че споделих за какво съгласно мен не се е получило. "

ГЕРБ прави взаимни отстъпки и би трябвало да се беседва - подаде ръкавицата зам.-председателят на партията.

В отговор Андрей Гюров отхвърли за каквото и да е разединение в Политическа партия, част от групата се съмнява във времето за доставка, за това че няма гаранции, че и да се заплати, ще се доставят машините. А Василев държеше да има гаранция, бе безапелационен Гюров.

" Те не са съгласни с метода, който беше застъпен от господин Борисов - да се купят самолети на картинка, без да се знае по кое време ще бъде доставката и без да има гаранции за нея. Като характерен финансов министър Асен Василев държеше да има гаранция в плана за решение, че заплащанията за втората партида ще бъдат направени тогава, когато се достави първата ", означи Гюров.

Митов се включи - няма самолети на склад, а Гюров му опонира - беседваме за гаранции, самолетите да бъдат платени с доставката.

Депутатът от Политическа партия съобщи, че партията му желае да избави този парламент, само че " през днешния ден видяхме, че едни хора са мощно загрижени за това а върнат хартиената бюлетина. за жалост партията се оказа по-важна от ползите на жителите ". 

Двамата спориха за цифровата просветеност на българите и има ли тя отношение към машинното гласоподаване и интензивността на вота с него - ниска, никаква или висока. Митов цитира данни, съгласно които цифровата просветеност на българите е под 30%. Според него една нация, " която е цифрово необразована, не може да я хвърлите в 100% машинно гласоподаване и да не дадете избор на хората ".

Гюров не се съгласи с сходни причини и сподели, че вместо с хартиената бюлетина трябваше да се занимаваме с бюджета. Ще внесем декларация, с която ще желаеме гласоподаване на това служебният кабинет да внесе бюджет за 2023 година, разгласи той. Както знаем, служебният кабинет внесе план за удължителен закон за настоящия бюджет.

След самолетите и машинното гласоподаване разногласието сред двамата продължи по тематиките за бюджета, дълга - остарял и нов, растежа, вноса на съветски нефт, правната (съдебната) промяна.

Явно вървим към последващо служебно държавно управление допусна, сподели министърът на защитата Димитър Стоянов, слушайки разногласието.

Това е един естествен диалог, би трябвало да си кажем тези неща, не се съгласи Даниел Митов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР