Още е рано сутрин, ако 12.00 е часът, в който

...
Още е рано сутрин, ако 12.00 е часът, в който
Коментари Харесай

Разпален ТВ спор ГЕРБ - ПП: Ако кабинетът ще се съставя в 12.00 ч., то сега сме рано сутрин

Още е рано заран, в случай че 12.00 е часът, в който ще се сформира държавно управление. Така стартира диалогът в " Панорама ", подхванат от водещия Бойко Василев и с участници Даниел Митов от ГЕРБ и Андрей Гюров от " Продължаваме Промояната ".

Ще създадем всичко допустимо, още с първия мандат - трябват съществени съответни диалози, какви да са евентуалните решения, сподели Митов и подмятна, че през днешния ден е видял разделяне в Политическа партия, при което Асен Василев е дал своя вот срещу, а други въздържали се по въпроса за доставката на още 8 бойни самолета F-16.

Митов означи, че се основава евроатлантически консенсус - и уточни като образци единодушието за еврото и военната помощ за Украйна. В българския парламент може да се получи ръководство въз основата на такива болшинства, само че се спъва от образци като разделянето в Политическа партия, акцентира Митов.

ГЕРБ прави взаимни отстъпки и би трябвало да се беседва - подаде ръкавицата зам.-председателят на партията.

В отговор Андрей Гюров отхвърли за каквото и да е разединение в Политическа партия, част от групата се съмнява във времето за доставка, за това че няма гаранции, че и да се заплати, ще се доставят машините. А Василев държеше да има гаранция, бе безапелационен Гюров.

Митов се включи - няма самолети на склад, а Гюров му опонира - беседваме за гаранции, самолетите да бъдат платени с доставката.

Депутатът от Политическа партия съобщи, че партията му желае да избави този парламент, само че през днешния ден видяхме, че връщането на хартиената бюлетина е по-важно от решаването на проблемите на хората. По-рано на първо четене няколко партии - ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи, " Български напредък " върнаха опцията да се гласоподава и с хартиена бюлетина.

Двамата спориха за цифровата просветеност на българите и има ли тя отношение към машинното гласоподаване и интензивността на вота с него - ниска, никаква или висока.

Вместо с хартиената бюлетина трябваше да се занимаваме с бюджета, безапелационен бе Гюров. Ще внесем декларация, с която ще желаеме гласоподаване на това служебният кабинет да внесе бюджет за 2023 година, разгласи той. Ккато знаем, служебният кабинет внесе план за удължителен закон за настоящия бюджет.

Спорът сред двамата продължи по тематиките за бюджета, дълга - остарял и нов, растежа, вноса на съветски нефт, правната (съдебната) промяна.

Явно вървим към последващо служебно държавно управление допусна, сподели министърът на защитата Димитър Стоянов, слушайки разногласието.

Това е един естествен диалог, би трябвало да си кажем тези неща, не се съгласи Даниел Митов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР