Още две тела бяха намерени в морето недалеч от бреговете

...
Още две тела бяха намерени в морето недалеч от бреговете
Коментари Харесай

Роднини продължават да търсят оцелели след корабокрушението в Гърция

Още две тела бяха открити в морето близо до крайбрежията на гръцкия град Каламата, където предходната седмица потъна рибарски транспортен съд с мигранти. Телата са на мъже. С тях общият брой на откритите жертви става 80. Оцелелите са 104. Близки на жертвите не престават да идват в Гърция в опит да схванат нещо за ориста на своите родственици. Спасителните интервенции не престават, само че възможностите някой да бъде открит жив, са дребни.

 
Идвам от Болоня, успяхме да се забележим с тези момчета, които оцеляха. Има 12 пакистански момчета и ние им показахме фотографията на братовчед ни, с цел да забележим дали той е един от тях, и за жалост те ни потвърдиха, че е бил на тази лодка.
Сохаиб Асгхар

Съдът в Каламата отсрочи за по-късно във вторник чуването на деветима египтяни, упрекнати в трафик на мигранти, с цел да даде време на тях и юристите им да се срещнат с показанията на оживелите. Адвокатът на един от обвинените съобщи, че клиентът му отхвърля да е трафикант и че вместо това е жертва, която е платила, с цел да отиде в Италия.

 
Единствената ми молба е да измислят метод да разпознаят тези хора допустимо най-скоро, може би като ги сравнят със фотосите, до момента в който сме тук още три дни. Ако страната ни помогне, ще можем да разпознаем доста хора и да решим казуса на доста хора като мен, които чакат, които са пристигнали от Италия, Испания и Англия и към момента чакат да видят дали могат да разпознаят своите родственици.
Сохаиб Асгхар

В Пакистан, от където са множеството от жертвите, също беше стартирано следствие и бяха арестувани 14 обвинени за трафик на хора. По приблизителни оценки броят на хората, натъпкани на борда е бил към 700-750 души.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР